Cate tipuri de faina exista si in ce retete le poti include?

Turmericul – cum sa il folosesti si de ce!
20 iunie 2022
Ce nu stiai despre boabele de mustar!
30 iunie 2022
Turmericul – cum sa il folosesti si de ce!
20 iunie 2022
Ce nu stiai despre boabele de mustar!
30 iunie 2022
Arata tot

Cate tipuri de faina exista si in ce retete le poti include?

Faina este esentiala in bucatarie, cu atat mai mult daca obisnuiesti sa prepari in mod frecvent: prajituri, produse de patiserie, paine, pizza sau alte retete ce necesita includerea acestui ingredient.

Cu toate ca cel mai solicitat / cautat tip de faina, este cel de grau, faina se poate obtine si din: orez, porumb, pseudocereale sau leguminoase. Bineinteles, in functie de reteta, se poate utiliza un anumit tip de faina sau altul, alegerea fiind extrem de importanta deoarece pe aceasta se bazeaza succesul sau esecul rezultatului final.

Iar o decizie se ia in cunostinta de cauza, nu-i asa? De aceea este necesara putina munca de cercetare inainte de inceperea procesului de gatire, daca doriti sa inlocuiti faina clasica de grau si sa experimentati un sortiment nou.

In primul rand, insa, vrem sa va povestim despre faina alba intrucat si aici sunt cateva detalii ce trebuie cunoscute. Spre exemplu, cred ca ati remarcat ca pe fiecare punga de faina, este inscriptionat un tip:

  •  000 – ideal pentru aluaturi usoare si pufoase, ca cele pentru patiserie.
  • 480 sau 450 – recomandat, de asemenea, tot pentru prepararea produselor de patiserie.
  • 550 – deoarece este mai dura decat primele 2, se poate utiliza pentru aproape orice tip de aluat.
  • 650 – avand un continut mai mare de gluten, se recomanda pentru prepararea aluaturilor ce necesita dospire.

Asadar, cu cat este mai mare numarul de pe ambalaj, cu atat faina este mai sanatoasa, fiind mai aproape de cea integrala. 

faina-22

Alte tipuri de faina disponibile pe piata?

  • faina de orz – pentru produse de patiserie/prajituri/paine, avand un continut redus de gluten;
  • faina de ovaz – pentru prajituri / torturi;
  •  faina de secara – aromata, cu o culoare mai inchisa, ideala pentru briose si clatite;
  • faina de orez – fara gluten, usor de digerat, ce ofera senzatia de satietate pentru o perioada lunga de timp. Perfecta pentru deserturi sau pentru ingrosarea sosurilor;
  • faina alba de porumb / amidon de porumb- pentru ingrosarea sosurilor sau pentru deserturi;
  •  faina de chia – are o multime de proprietati nutritive;
  • faina de quinoa – perfecta pentru majoritatea retetelor fara gluten;
  •  faina de tapioca – se foloseste, in special, ca agent de ingrosare;
  • faina de migdale – bogata in grasimi sanatoase, ce actioneaza ca antioxidant, fiind obtinuta prin macinarea migdalelor;
  • faina de naut – avand un gust puternic, se foloseste, cel mai adesea, in combinatie cu alte tipuri de faina;

De unde comanzi tipurile de faina, preferate? Sau poate vrei sa descoperi un sortiment nou?

Magazinele noastre fizice cat si cel online vine in intampinarea voastra cu o gama variata si bogata de produse ce au o calitate superioara, la preturi extrem de avantajoase, printre care si diverse tipuri de faina. Pentru a le descoperi, tot ce trebuie sa faceti, este sa ne treceti pragul daca sunteti din Bucuresti ori sa accesati pagina noastra de internet sau sa intrati in legatura cu reprezentantii nostri amabili, competenti si profesionisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *