Ingrediente asiatice pentru iubitorii bucatariei cu specific exotic!
30 aprilie 2024De ce este important sa consumati cereale?
17 mai 2024Ciupercile „urechi de lemn” nu se gasesc in orice magazin sau supermarket si nu multa lume le cunoaste, le apreciaza sau le consuma in mod regulat.
Daca nu ati consumat pana acum acest produs, ca atare sau adaugat in diverse preparate, va invitam sa il comandati de la Orient Bazar, la un raport avantajos calitate-pret, fie accesand pagina web a magazinului www.orientbazar.ro, fie in una din locatiile noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi.
Beneficiile consumului ciuperci „urechi de lemn”
Ciupercile „urechi de lemn” sunt bogate in fier si vitamine din complexul B, C si D. Ele au proprietati antitumorale si anticoagulante, reducand nivelul colesterolului in sange. Pot fi adaugate in supe sau pot fi gatite la tigaie, dar si in combinatie cu diverse ingrediente ale caror arome le absorb cu usurinta. Pentru a le gati, trebuie lasate la hidratat in apă rece timp de aproximativ 40 – 60 de minute.
Cu toate ca nu au un aspect estetic atractiv, aceste ciuperci au o multime de beneficii pentru sanatate, cum ar fi:
– contribuie la scaderea nivelului de colesterol in sange, deci riscul de infarct este redus
– previn formarea cheagurilor de sange
– previn si ajuta la tratarea constipatiei, tusei si a hipertensiunii
– sunt benefice in caz de bronsita cronica si cancer, dar nu numai
– stimuleaza sistemul imunitar si ajuta in lupta organismului in caz de infectii
– sunt recomandate in curele de slabire, avand calorii putine
– au o capacitate mare de vindecare, fiind utile in tratarea racelilor si a durerilor de gat
– stimuleaza emotiile pozitive si confera o doza de energie suplimentara, plus o stare generala de bine
Prepararea ciupercilor „urechi de lemn”
Procesul de gatire al acestor ciuperci nu este deloc complicat si trebuie sa inceapa, dupa cum am precizat si anterior, prin hidratarea acestora timp de minimum 40 de minute.
Sunt delicioase in combinatie cu diverse tipuri de carne (in special vita sau pui), dar si cu legume, alese in functie de preferinte – potrivindu-se perfect cu cartofii. Nu trebuie sa uitati nici de sosurile chinezesti pentru un gust desavarsit.
De asemenea, puteti sa pregatiti retete care includ si taiteii chinezesti sau mugurii de bambus. Astfel, veti obtine preparate mai apropiate de cele autentice. Retetele sunt extrem de numeroase ceea ce inseamna ca optiunile sunt variate si cu siguranta veti gasi cel putin un preparat care sa fie pe gustul vostru.
In combinatie cu alte alimente, sosuri si multe legume, veti obtine preparate delicioase si foarte hranitoare. Dupa cum spuneam, ciupercile „urechi de lemn” pot fi pregatite in multe moduri: in supe, crude in salate, prajite in wok sau in alte preparate gatite, condimentate cu aromele potrivite.
Idei de preparare rapida a ciupercilor „urechi de lemn”
Salata – se taie marunt ciupercile si se amesteca cu ingredientele preferate: verdeata, legume proaspete, dressing-uri si condimente adecvate pentru a obtine o salata gustoasa si hranitoare.
Ciuperci cu legume stir-fry – procesul de gatire este foarte simplu, tot ce trebuie sa faceti este sa prajiti in ulei de susan, ciupercile impreuna cu legumele preferate, la care sa adaugati diverse sosuri asiatice pentru a obtine un fel de mancare cu gust puternic si intens.
Curry de ciuperci – se adauga ciupercile intr-un curry indian sau thailandez impreuna cu lapte de cocos, legume si condimente pentru a obtine un preparat aromat si cremos.