Petale de trandafiri in preparate culinare? Sigur ca da!

Retete cu fructe deshidratate
13 aprilie 2024
Ingrediente asiatice pentru iubitorii bucatariei cu specific exotic!
30 aprilie 2024
Retete cu fructe deshidratate
13 aprilie 2024
Ingrediente asiatice pentru iubitorii bucatariei cu specific exotic!
30 aprilie 2024
Arata tot

Petale de trandafiri in preparate culinare? Sigur ca da!

Daca nu v-ati gandit pana acum ca petalele de trandafiri care sunt atat de gingase si au un miros deosebit, pot fi adaugate in diverse preparate culinare, este momentul sa o faceti pentru ca este posibil, iar aspectul final va fi unul desavarsit! 

Asadar, locul petalelor de trandafiri poate fi si in farfurie. Acestea se pot utiliza in diverse preparate dulci, in bucataria indiana fiind foarte des folosite.

Savoarea lor nu este una foarte accentuata, insa mirosul este divin – o proprietate de care patiserii si bucatarii profita la maximum, adaugandu-le in diverse forme, in mancaruri: petale, apa de trandafiri, gemuri, tincturi sau siropuri.

 

Daca doriti sa comandati petale de trandafiri, va invitam sa accesati pagina de internet a magazinului online orientbazar.ro sau sa ne faceti o vizita in locatiile noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi.

 

Petale de trandafiri – modalitati de preparare

Dupa cum spuneam, petalele de trandafiri sunt foarte des utilizate in bucataria Orientului Mijlociu, iar noi, romanii, suntem obisnuiti inca din copilarie cu rakhat-lukum. Bineinteles, petalele de trandafiri se combina perfect cu mierea, sofranul, cadramomul, scortisoara, chimenul, cuisoarele, coriandrul etc., fiind foarte des folosite impreuna cu acestea. Carnea de pasare la gratar, taginele de pui, preparatele din orez indulcit, kulfi sunt perfecte daca li se adauga si petale de trandafiri.

Bineinteles, in bucataria romaneasca aceste preparate nu sunt cunoscute, insa daca va doriti sa experimentati, nu e deloc usor sa va informati si sa puneti in aplicare.

In Europa, petalele de trandafiri se adauga cel mai des in bauturi calde sau reci (ceai, limonada) sau in deserturi (fursecuri cu migdale, budinci etc.).

 

Ce petale de trandafiri sa comandati de la Orient Bazar?

In magazinul online orientbazar.ro, gasiti mai multe sortimente de petale de trandafiri culese si ambalate cu grija pentru ca voi sa va bucurati de tot ce este mai bun.

Spre exemplu, trandafirii de Damasc, ce au fost folositi secole la rand pentru producerea apei si uleiurilor de trandafiri, sunt cei mai parfumati. Petalele de trandafiri roz sau galbene se vor potrivi perfect in orice preparat, in timp ce trandafirii albi si rosii se preteaza perfect pentru decor, avand mai putina aroma.

Petalele proaspete de trandafiri sunt preferate pentru prepararea de gemuri, pentru cristalizarea ulterioara, pentru congelarea in cuburi de gheata sau pentru decorarea deserturilor.

Petalele de trandafir uscate de la Orient Bazar sunt mai practice in ceea ce priveste valabilitatea si depozitarea, putand fi folosite pentru adaugarea de note florale in amestecurile de condimente sau zahar.

Petalele de trandafiri trebuie zdrobite intr-un vas si apoi sunt gata sa le adaugati in diverse preparate, ca granola dulce cu merisoare si caise deshidratate.

Infuzie din petale de trandafiri? Aceasta modalitate de preparare a petalelor de trandafiri este si ea foarte la indemana, putand fi adaugata in diverse siropuri sau bauturi. Decorarea diverselor preparate cu petale de trandafiri este si ea inedita.

Comandati petale de trandafiri de la Orient Bazar, fie accesand pagina de internet a magazinului (www.orientbazar.ro), fie din locatiile noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi.

Va asteptam cu drag pentru a achizitiona toate produsele necesare in bucatarie, la un raport avantajos calitate-pret. Va asiguram ca nu veti regreta alegerea facuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *