12,00 lei – 120,00 lei
Țară de proveniență: INDIA
Are o aromă puternică, gust piperat și ușor amar, datorat conținutului de ulei eteric și a uleiului gras aromatic.
Nucșoară este cea mai bună alegere pentru preparatele dulci cu brânză moale, combinată cu vanilia. Italienii folosesc nucșoară pentru a condimenta carnea de pui și peștele, o adaugă în sucul de roșii, dar și în sosuri albe, pentru a da gust preparatelor ce conțîn paște, că lasagna.
În Orient, nucșoară se adaugă în cafea și ceai, grecii o combină cu scorțișoară, inclusiv în preparatele din carne, în musacale și chiftele.
Printre legumele care se potrivesc cel mai bine cu nucșoară se numără broccoli și conopidă gătită la aburi, cartofii copți. Prin urmare, nucșoară este folosită pentru a asezona piureul de cartofi, spanacul, conopidă, broccoli, brânză. Nucșoară este bună în mod special în mâncărurile dulci, precum cremele de zahăr ars, budincile, compoturile de fructe dar și diferitele prăjiturele și fursecuri, mai ales cele de Crăciun. Este potrivită pentru a condimenta și aromă băuturi, vinul fiert și alcoolul rafinat și chiar unele sortimente de whiskey.
Nucșoară este bogată în antioxidanți, uleiuri esențiale, vitaminele A, B și C, calciu, magneziu, zinc, piridoxina, potasiu, acid ascorbic, riboflavina tiamină, eugenol, acid folic.
Greutate | 100g, 250g, 500g, 1kg |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.