
Coriandru boabe
18 august 2020
Cuișoare măcinate
18 august 2020Țară de proveniență: FRANȚA
Cușcușul este un tip de paște mici, realizate din făină de grâu durum, fiert la aburi și apoi uscat. Are un aspect asemănător orezului.
Datorită gustului subtil și pentru că granulele absorb cu ușurință alte arome și ingrediente, constituie baza pentru o serie de preparate culinare din lumea întreagă. Astăzi, cușcușul se găsește în multe bucătării, inclusiv o mare parte din Orientul Mijlociu și diverse bucătării mediteraneene, precum și în Statele Unite și țările vest-europene, cum ar fi Franța și Marea Britanie.
Cușcușul fi consumat alături de fructe uscate și nuci, sau că garnitură pentru preparatele din legume și carne. Gătite, granulele de cuscus au o textura ușoară și pufoasă.
Prepararea cușcușului este simplă! Se fierbe câte o cană de apă pentru fiecare cană de cușcușul (proporția de 1:1). Când apă a început să fiarbă se adaugă un strop de ulei și un praf de sare. După ce s-a fiert, se adaugă peste cușcușul, și se acoperă cu un capac, timp de 5 minute. După cele 5 minute, cușcușul absoarbe tot lichidul și poate fi amestecat ușor cu o furculița.
Greutate | 100g, 250g, 500g, 1kg |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.