Sunt 7 categorii care ar trebui sa se regaseasca in bucatarie dar si in camara. Legumele si fructele pot fi proaspete dar si deshidratate sau confiate. Avantajul fructelor confiate sau deshidratate este ca rezista mai mult, pot fi consumate in stare naturala cat si ca umplutura in dulciuri si prajituri. O varietate de fructe si legume deshidratate va ajuta sa acoperiti necesarul nutritional pentru organism.
O alimentatie nutritiva, sanatoasa si mai ales buna este o alimentatie in care se regasesc si fructele si legumele dar si semintele, cerealele si condimentele.
Leguminoasele sunt o sursa buna de proteine si fibre pentru organism. Alege sa ai naut, fasole , linte in camara si vei avea o baza de alimente foarte buna. Consumand leguminoase impreuna cu cereale ( bulgur, cous cous, faina de linte, fulgi de grau, de orz, de ovaz, fulgi de secara, orez basmati, orez brun, orez negru sau orez pentru sushi,etc) , condimentate corespunzator veti prepara o mancare delicioasa si foarte gustoasa.
Din camara nu trebuie sa lipseasca nucile, semintele sau alunele care sunt sursa zilnica de sanatate si mai ales o gustare sanatoasa. Organismul nostru are nevoie si de oleginoase.
Condimentele dau gust si savoare mancarii. Sunt nelipsite din camara si pot fi depozitate foarte bine in borcane sau cutii care se inchid ermetic. O mancare savuroasa este si sanatoasa deoarece s-a dovedit stiintific , ca rolul condimentelor nu este doar sa dea savoare mancarii ci sa si ajute la procesul digestiv . Condimentele, aromele pentru dulciuri nu trebuie sa lipseasca din camara.