Cacao
Cacao Pudra de cacao este ingredientul principal atunci cand vrei sa realizezi un tort sau o prajitura pe baza de ciocolata, sau chiar ciocolata insasi. Este, astfel, condimentul neli...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
1,00 lei
2,00 lei
5,00 lei
10,00 lei
20,00 lei

Cacao


Pudra de cacao este ingredientul principal atunci cand vrei sa realizezi un tort sau o prajitura pe baza de ciocolata, sau chiar ciocolata insasi. Este, astfel, condimentul nelipsit din orice bucatarie, indiferent de tara in care se afla aceasta.

Theobroma cacao este denumirea stiintifica a arborelui de cacao, si se traduce in mod direct ca mancarea zeilor. Copacul de cacao face parte din familia Malvaceae si produce pastai de cacao din care sunt extrase boabele de cacao ce sunt transformate ulterior in pudra. Ulterior, pudra de accao este procesata cu o solutie alcalina pentru a-i oferi culoarea intensa.

Din punct de vedere istoric, pudra de cacao este un condiment care era considerat o sursa de putere de civilizatiile mayase, de azteci si incasi. Primul european cunoscut ca a gasit boabe de cacao este Columb, in august 1502, intr-o calatorie realizata impreuna cu Ferdinand.

Coasta de Azur este principalul cultivator si exportator de cacao, urmat indeaproape de Ghana. De asemenea, acest condiment minunat in industria dulciurilor mai este cultivat si produs si in Indonezia, Republica Dominicana, Ecuador Malaysia si Spania.

Exista trei feluri de pudra de cacao. Pudra de cacao naturala, probabil prima imagine pe care o aveti atunci cand va ganditi la cacao, cu o culoare maronie usoara si un PH intre 5 si 6, pudra de cacao alcalinizata, mai inchisa la culoare si superalkalinizata, de culoare foarte inchisa.


Cacao vrac

 

 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia


Nota: Rau           Bun