Busuioc
Busuioc Busuiocul, ca si condiment este folosit si in bucataria romaneasca, insa, de cele mai multe ori acesta se regaseste in forma uscata la noi.Extrem de popular in America si Ital...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
1,00 lei
2,00 lei
5,00 lei
10,00 lei
20,00 lei

Busuioc



Busuiocul, ca si condiment este folosit si in bucataria romaneasca, insa, de cele mai multe ori acesta se regaseste in forma uscata la noi.

Extrem de popular in America si Italia, acest condiment este este folosit si in bucataria franceza, tot  preponderent in starea sa naturala, cruda, in preparate bazate pe amestecuri de ierburi si, de asemenea, in preparate din China, Vietnam si Thailanda.

Frunzele de busuioc sunt ovale, si au o textura diferita de la matasoase la ridate, in functie de soi si de climatul in care sunt produse.

Numele busuiocului vine din limba greaca, din basileus, care inseamna rege. In timpuri stravechi, busuiocul era considerat a avea puteri magice, iar grecii credeau ca daca il aveau la ei ii apara de o creatura legendara care era jumatate dragos, jumatate reptila. Busuiocul este cultivat de peste 5000 de ani si este considerat, in mod incorect, originar din Mediteraneana, insa botanistii cred ca el privine din Asia, mai exact din Thailanda si Vietnam.

Busuiocul, denumit stiintific Ocimum basilicum, face parte din familia Lamiaceae-lor si este inrudit cu alte condimente precum lavanda, maghiranul, oregano, cimbru si menta. Pe piata exista numeroase varietati de busuioc, insa cel mai des intalnit este cultivat, de obicei, in tarile mediteraneene.


Busuioc vrac

 

 

Spune-ti opinia


Nota: Rau           Bun