Anason stelat

Anason stelat

Anasonul stelat, sau Ilicium Verum, cum este denumit la origine, este un condiment de origine chinezeasca care se prezinta sub forma unor stelute, ce au, de cele mai multe ori, opt puncte. A...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,00 lei
6,00 lei
15,00 lei
30,00 lei
60,00 lei

Anasonul stelat, sau Ilicium Verum, cum este denumit la origine, este un condiment de origine chinezeasca care se prezinta sub forma unor stelute, ce au, de cele mai multe ori, opt puncte. Aceste opt sau mai multe petale sunt considerate a fi aducatoare de noroc, insa, in functie de genetica, anasonul stelat poate avea de la cinci la doisprezece petale.


Anasonul stelat este originar din China si Vietnam, iar ca si condiment este cel mai bine reprezentat in cultura estica. In Europa, anasonul stelat a ajuns in secolul al XVI-lea, cand a fost introdus de un marinar. A fost folosit initial in gemuri, siropuri, budinci si alte deserturi datorita aromei sale dulci. Astazi, el este folosit in dulciuri, guma de mestecat si conserve.


Din punctul de vedere al preparatelor in care este folosit ca si condiment, anasonul stelat este foarte versatil. El este folosit deopotriva in preparate la cuptor, dar este delicios si in deserturi condimentate, sosuri, supe, fripturi si in combinatie cu carnea rosie. Cel mai bine este folosit ca ingredient secret, care sa dea preparatului un plus de aroma, mai bogata si mai interesanta.
Anasonul stelat are o aroma dulceaga, cu tonuri de lemn dulce, o singura petala fiind suficienta pentru a da aroma unui preparat.

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia


Nota: Rau           Bun