Anason seminte

Anason seminte

Anasonul este originar din Orientul Mijlociu. Samanta de anason are forma ovală mica, cu culori variind de la maro deschis la verde cenusiu. Daca veti gasi bucati subtiri de radacina - acest...
Disponibilitate Indisponibil
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
2,50 lei
5,00 lei
12,50 lei
25,00 lei
50,00 lei

Anasonul este originar din Orientul Mijlociu. Samanta de anason are forma ovală mica, cu culori variind de la maro deschis la verde cenusiu. Daca veti gasi bucati subtiri de radacina - acest lucru este normal si adauga o aroma puternica.

Anasonul este un membru al familiei Apiaceae din care mai fac parte si patrunjelul , chimenul, mararul si feniculul.
Este cunoscut ca seminte de anason sau anason.
Semintele de anason au o aromă dulce, de lichior, in timp ce gustul este un pic fructat si cald.

Europenii folosesc seminte de anason pentru a aroma painea, prajiturile sau mancarurile dulci. In India se gaseste si in curry de peste sau legume.

Semintele de anason sunt populare intr-o varietate de retete de dulciuri din multe tari. Pentru a adauga o aroma si o textura deosebita, inainte de a baga la cuptor, folosind o pensula, acoperiti preparatul cu  un amestec de ou si seminte de anason.

Desi suna ca si cum ar fi strans legate de anasonul stelat, nu sunt. Ambele au un gust licoric similar, anasonul stelat fiind un pic mai puternic. Anasonul stelat este, de asemenea, putin mai amar decat samanta obisnuita de anason.

Anasonul este bun cu mere, castane, peste, nuci, dovleac si legume radacinoase.

Recomandam semintele de anason in combinatie cu ienupar, cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, fenicul, usturoi, nucsoara, piper.

Compozitia nutritiva pentru 100g seminte anason
Calorii: 0.337 Kcal
Proteine 17.60g
Glucide 50g
Lipide 15.90g
Mitamimne: A, C, K, B1, B2, B3, B6, B9, B12
Minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu-natriu, zinc

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia


Nota: Rau           Bun