Făcuți din amidon de cartofi dulci, tăițeii coreeni sunt fără grăsimi, fără gluten și cu conținut scăzut de calorii, cu o textură mătăsoasă.
Fideaua coreeană de cartofi dulci sau dangmyeon (당면) este făcuta din amidon de cartofi dulci și apă. Deoarece nu conțin grâu, acești tăiței sunt o opțiune excelentă pentru cei care urmează o dietă fără gluten.
Taiteii coreeni din cartofi dulci sunt tăiței limpezi gri, pentru preparatul cu tăiței coreean Japchae , supe de coastă de vită, mâncăruri fierbinți și salate. Puteti servi acesti taitei la temperatura camerei sau usor raciti.
Odată gătiți, au o textură ușoară. Fideaua în sine nu are o aromă puternică, așa că poți fi generos cu condimentele și sosurile tale când gatesti, astfel încât tăițeii să absoarbă aromele.
Fierbeți tăițeii uscati într-o oală mare cu apă timp de aproximativ 4 până la 5 minute până se înmoaie. Scurgeți și clătiți imediat sub apă rece. Pentru a păstra textura elastică, aveți grijă să nu ii gătiți prea mult.