Boia afumata
Boia afumata Boiaua afumata este folosita in bucataria ungara, spaniola si in America de Nord si a devenit cel mai popular condiment pe care il cauta gurmanzii aventurieri in ultimii ...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
1,50 lei
3,00 lei
15,00 lei
30,00 lei

Boia afumata


Boiaua afumata este folosita in bucataria ungara, spaniola si in America de Nord si a devenit cel mai popular condiment pe care il cauta gurmanzii aventurieri in ultimii 10 ani. Ofera un profil complex de savoare, cu tonuri de afumat, fara a coplesi preparatele alimentare cu o caldura nedorita. Este un condiment pe care il vei gasi foarte des in retete, cu o concentratie mai mare decat ai crede ca este necesar pentru a oferi o profunzime superioara aromei.
In majoritatea tarilor din Europa, numele Paprika, asociat cu boiaua, este derivat din piper, deoarece, in majoritatea limbilor se refera la un fel de piper dulce.
Ardeii din care este fabricata boiaua au fost cultivati de Americani cu mult inainte ca europenii sa faca prima excursie in Lumea Noua, insa punctul de origine este dificil de stabilit cu exactitate. Istoricii considera ca ardeiul originar din care se produce acest condiment este originar din America de Sud, cel mai probabul din regiunea in acre astazi se afla sud-vestul Braziliei si nord estul Boliviei, in jurul anului 7000 iHr.

Ceea ce face boiaua afumata unica este faptul ca aceasta este afumata in afumatori construite construite de fermieri in apropierea plantatiei, pentru 10- 15 zile, dupa care ardeii sunt scosi din afumatoare, depelati si desemintati, macinati cu roti de piatra electrice.

Boia afumata vrac

 

 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia


Nota: Rau           Bun