Vinul Fiert – Licoarea Magica a Sarbatorilor

Cum alegem condimentele pentru cea mai gustoasa masa de Craciun!
10 decembrie 2020
Cozonacul – Istorie si Traditie
18 decembrie 2020
Arata tot

Vinul reprezinta una dintre cele mai populare bauturi alcoolice din intreaga lume, aceasta licoare are o magie aparte, avand originile in cunoscuta legenda a lui Bachus. In scrierile antice vinul este denumit “licoarea Zeilor”, in Arcadia se spunea ca “innebuneste barbatii si acorda femeilor fertilitate” iar Hipocrate recomanda folosirea vinului in tratarea oricarei boli. Chiar si in zilele noastre se cunosc beneficile acestei bauturi si este recomandata de medici cu conditia de a fi consumat cu masura.

In aceasta perioada licoarea lui Bachus imbraca haine de sarbatoare devenind bautura perfecta pentru serile friguroase de iarna. O bautura delicioasa, si foarte aromata care ne incalzeste corpul si ne incanta simturile.

Cu siguranta, la fiecare targ de Craciun  mirosul vinului fiert primeaza in fata celorlalte bunatati si nimeni nu pleaca fara sa bea macar un pahar.
De ce nu te-ai bucura de aceasta licoare in confortul casei tale alaturi de familie si prieteni, mai ales ca este foarte usor de pregatit. Tot ce trebuie sa stii sunt doar cateva secrete pentru a obtine o bautura pe placul tuturor.

Vinul fiert este o bautura minunata simplu de facut, dar cateva trucuri poate impresiona si cele mai sofisticate gusturi, in plus o poti personaliza dupa bunul plac, avand in vedere ca este o bautura foarte aromata, poti alege ce condimente doresti.

 Secrete pentru cel mai bun Vin Fiert

  • Mizeaza pe un vin Rosu din gama Merlot, Pinot Noir sau Cabernet si este important sa fie sec sau demisec, deoarece acestea absorb cel mai bine condimentele fara sa isi piarda din calitati.
  • Alege condimente de calitate, cel mai bine se potrivesc scortisoara, cuisoarele, anasonul stelat, cardamonul, piperul, insa poti folosi doar ceea ce iti place sau daca le preferi impreuna poti alege un mix pentru vin fiert, insa mare atentie sa contina bucati din condimente -nu alege niciodata condimente praf, deoarece vor tulbura vinul si nu vei mai obtine o licoare asa buna.
  • Pentru un plus de savoare si de prospetime poti adauga cateva felii de mar si portocala iar rezultatul va fi divin.
  • Ai grija ca vinul sa nu fiarba mult ci trebuie incalzit la foc mic pana ajunge la fierbere, astfel nu isi va pierde din tarie si din aroma proprie.
  • Adauga ingredientele in ordinea corecta. Dupa ce punem vinul pe foc primele adaugate sunt condimentele iar cand incepe sa faca spuma si este aproape de punctul de fierbere  se adauga zaharul, iar la final, abia dupa ce oprim focul adaugam feliile de fructe, pentru a-si pastra prospetimea.
d

Cel mai bun vin fiert este intotdeauna acela baut impreuna cu cei dragi, este vinul care umple casa cu mireasma sa de scortisoara si ne incanta cu gustul sau aromat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CADOU
---------------------------------------------------
La comenzile peste 200 de lei primesti cadou 250g Curmale Sayer fara samburi

La comenzile peste 300 de lei primesti cadou 250g Curmale Sayer fara samburi 250g + 100g Mix Special  pentru Friptura
COMANDA ACUM
Close