Va propunem o reteta de drob interesanta!

Pasca – traditie a sarbatorilor Pascale
9 aprilie 2025
Cum sarbatoriti 1 Mai?
29 aprilie 2025
Pasca – traditie a sarbatorilor Pascale
9 aprilie 2025
Cum sarbatoriti 1 Mai?
29 aprilie 2025

Drobul, la fel ca ouale rosii sau cozonacul, pasca sau friptura (fie ea de miel, pui, porc), nu ar trebui sa lipeasca de pe masa de sarbatoare. 

Si daca sunteti in cautarea unei retete delicioase, usor de preparat, atunci va recomandam sa o incercati pe urmatoarea.

Aveti nevoie, asadar, de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg de carne tocata de pui sau daca preferati puteti toca piept de pui, pulpe de pui cu ajutorul unei masini speciale, in propria bucatarie
  • 1 kg ficat de pui
  • usturoi verde, dupa gust – noi recomandam aproximativ 6 fire
  • Cceapa verde in cantitatea dorita – noi am folosit cam tot aceeasi cantitate ca la usturoiul verde
  • 4 oua fierte
  • 6 oua crude
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare si piper, dupa gust

De asemenea, va invitam sa aruncati o privire la produsele noastre din magazinul online sau in cele 3 locatii ale noastre din Bucuresti: Berceni, Piata Obor si Piata Crangasi. Puteti comanda, de exemplu, anumite condimente care se potrivesc acestei retete si sa ii intensificati gustul astfel incat papilele voastre gustative sa fie fericite ca au ocazia sa deguste ceva ce le este pe plac.

Orice reteta poate fi personalizata in functie de preferinte, la fel si acest preparat. Nu ezitati sa o faceti pentru ca in bucatarie, nu trebuie sa respectam intotdeauna toti pasii unei retete, extrem de riguros. Ci putem fi destul de flexibili. Rezultatul va fi diferit, da, dar asta nu inseamna ca va fi unul neplacut.

Odata ce ati pregatit ingredientele necesare, conform listei de mai sus, si celelalte pe care doriti sa le adaugati extra, conform preferintelor voastre, va puteti apuca de treaba.

Ficatul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa ce se raceste, se toaca marunt, apoi se amesteca cu carnea tocata. Se adauga peste carne, 5 dintre ouale crude, ceapa si usturoiul calite in putin ulei, sare si piper, dupa gust. Se adauga, de asemenea, si legaturile de verdeata tocate marunt si se amesteca foarte bine. Condimentele si ingredientele extra, achizitionate de la Orient Bazar, pot fi adaugate in acest moment, daca este cazul.

Se monteaza drobul: se pune un prim strat din compozitia de carne si se acopera si peretii vasului, apoi se introduc in mijloc ouale fierte decojite si intregi. Ulterior, se acopera cu compozitia de carne ramasa. Se intinde deasupra si oul crud ramas, batut bine.

Se coace în cuptorul preincalzit la o temperature de aprox. 180°C, in jur de 1 oră. Lasati drobul sa se raceasca suficient timp inainte de a-l taia. Pofta buna si sa aveti sarbatori luminate, cu liniste si bucurii, alaturi de cei dragi, pentru ca meritati.

Va asteptam cu drag de cate ori sunteti in cautarea unor produse alimentare de calitate superioara, la preturi corecte si avantajoase. Nu veti regreta alegerea facuta atat datorita produselor atent selectionate pe care le avem in oferta noastra, cat si datorita serviciilor ireprosabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PĂRERILE CELOR CE NE-AU ALES