Tu ce le mai prepari celor mici, de mancare?

BOIA: dulce, iute sau afumata? Ce sortiment folosesti cel mai des in preparatele tale culinare?
19 ianuarie 2022
Humusul – un superaliment care trebuie sa fie pe lista retetelor “de facut mai des”!
31 ianuarie 2022

Ideile pentru mic dejun, pranz sau cina, se pot epuiza la un moment dat, ramanand fara inspiratie atunci cand vine vorba de masa copiilor sau chiar a intregii familii.

Ca sa-ti gasesti inspiratia, fie cauti idei de retete variate pe internet trebuind apoi sa cumperi ingredientele necesare pentru pregatirea lor, fie achizitionezi diverse ingrediente de la care sa ai un punct de plecare in construirea meselor. 

Orient Bazar va pune la dispozitie o gana variata de produse, ce pot fi incluse cu succes in mesele celor mici, dar nu numai, cu atat mai mult cu cat acestea sunt produse sanatoase, ce aduc un aport nutritiv organismului si care nu trebuie sa lipseasca din meniul niciunei persoane.

Ce poti comanda de la Orient Bazar pentru a construi un meniu sanatos si delicios?

Cateva dintre categoriile de produse pe care le gasesti disponibile in oferta noastra, sunt:

  • fructe deshidratate / confiate
  • legume deshidratate 
  • condimente
  • alune / nuci / seminte
  • cereale

Cred ca stii si tu deja ca un condiment poate transforma complet gustul unui preparat asa ca acestea au un rol important intr-o reteta, avand capacitatea de a o face inedita, daca stii cum sa le folosesti si cum sa le dozezi. Asadar, pentru retete care au ceva aparte, care sa fie apreciate de toata lumea, chiar si de cei mici, alege inspirat condimentele preferate din magazinul nostru online.

Fructele deshidratate / confiate, precum si nucile, alunele, semintele, se pot integra perfect in retetele dulci, cat si intr-un preparat al unei mese principale – de exemplu, Mishti Pulao este foarte apreciat de fetitele mele – fiind o reteta de pilaf dulce bengalez cu stafide si caju.

ob22-36

Legumele deshidratate confera, cu siguranta, un plus de savoare preparatelor, precum si un aport de vitamine. La Orient Bazar gasesti o multitudine de tipuri de legume deshidratate pentru a desavarsi retetele pe care le pregatesti pentru intreaga familie si pentru musafiri.

Cerealele, la fel ca si fructele deshidratate, spre exemplu, se pot adauga in retetele de deserturi, dar si in retetele de feluri principale. Cereale ca si quinoa, orezul, bulgurul etc., pot reprezenta ingredientul principal in pregatirea unei mese.

Reteta Mishti Pulao

Nu am fost in India pentru a obtine direct de acolo reteta de Mishti Pulao si de a vedea exact modul de preparare pe care il practica bastinasii, insa varianta pe care am gasit-o pe internet, ne-a placut mult mie si familiei mele astfel ca o pregatesc in mod regulat.

Reteta este specifica Bengalului si este una deosebita, o combinatie reusita intre dulce si sarat, un preparat aparte, foarte usor de facut. Poate fi servit la orice masa a zilei, cu diferite sosuri sau simplu pentru ca este o masa completa in sine.

Trebuie sa savurati fiecare imbucatura pentru ca este cu adevarat, un deliciu!

Asadar, pentru obtinerea a 4 portii de Mishti Pulao, aveti nevoie de ingredientele urmatoare:

  • 1 cana si jumatate de orez Basmati (cana sa aiba 300 ml)
  • 20 grame nuci caju
  • o mana de stafide brune
  • 3 pastai de cardamon
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 cuisoare intregi
  • 1 lingura zahar brut din tresti de zahar
  • 3 cani de apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingura Ghee solidificat
  • 1 lingurita si jumatate de sare
ob22-37

Mod de preparare:

Orezul se spala in mai multe ape. Se amesteca apoi cu turmericul si se lasa la uscat pe un platou, intins in strat uniform – cel putin 10-15 minute.

Intr-o oala se topeste Ghee-ul, la foc mic. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga toate condimentele, precum si stafidele si nucile caju. Se soteaza 1 minut pana cand stafidele se umfla si nucile isi schimba usor culoarea. Se adauga orezul si se amesteca continuu 2-3 minute. Se presara zaharul si sarea si se adauga apa. Se amesteca periodic. Cand apa a inceput sa fiarba, se acopera oala si nu se mai umbla deloc la orez. Se da focul mic si se fierbe 10 minute, maximum 15 minute pana cand orezul este fiert, iar apa este absorbita complet.

Asta e tot! Pregatiti-va sa savurati cel mai gustos orez pe care l-ati consumat vreodata. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

gdpr-image
Acest site foloseste cookie-uri. Continuand sa utilizati si sa navigati pe site, sunteti de acord cu utilizarea informatiilor stocate.
Citește mai mult