Seminte de dovleac vs. Seminte de floarea soarelui

Comanda condimentele perfecte pentru cartofi!
15 august 2023
De ce sa consumi fructe oleaginoase?
30 august 2023
Arata tot

Seminte de dovleac vs. Seminte de floarea soarelui

Ambele tipuri de seminte reprezinta o sursa ideala de vitamine, fibre, proteine si grasimi sanatoase – asadar, ambele sunt surse nutritive valoroase si delicioase pe care ar trebui sa le incluzi in alimentatie: ca atare sau in diverse preparate: salate, briose, biscuiti, iaurturi etc. Pentru o aroma intensa si deosebita, acestea se pot praji inainte de consum, in cuptor sau intr-o tigaie antiaderenta.

Grasimile mono si polinesaturate, precum si acizii grasi Omega-3 si Omega-6 sunt benefici pentru inima, mentin sanatatea sistemului cardiovascular si reduc inflamatiile.

Cu ce sunt diferite semintele de dovleac de semintele de floarea soarelui?

  •  continut de grasimi: ambele tipuri contin grasimi sanatoase; cele de dovleac: grasimi saturate si nesaturate, iar cele de floarea soarelui: grasimi mononesaturate si polinesaturate.
  •  continut de calorii: cele de floarea soarelui sunt mai bogate in calorii decat cele de dovleac (avand in vedere ca au un continut mai mare grasimi).
  • continut de proteine: si in acest caz, semintele de floarea soarelui sunt “campioane”
  • continut de minerale si vitamine – cele de floarea soarelui sunt o sursa buna de vitamina E si seleniu, in timp ce semintele de dovleac sunt bogate in vitamina K, magneziu, fier si zinc
  • continut de fibre – de aceasta data, semintele de dovleac sunt pe primul loc, adica au un continut mai mare de fibre decat semintele de floarea soarelui. Fibrele sunt importante deoarece contribuie la sanatatea digestiva si regleaza nivelul de zahar din sange.

Bineinteles, trebuie precizat ca valorile nutritionale pot sa difere in functie de tipul specific al semintelor sau de brandul pe care il achizitionezi. Acestea sunt notate pe ambalajul produselor, de aceea trebuie sa le citesti cu atentie, intotdeauna.

seminte-00

Tu ce preferi: seminte de floarea soarelui sau seminte de dovleac?!

Ideal ar fi sa alegi sa consumi ambele tipuri de seminte, pe care sa le completezi cu diverse alte tipuri: chia, in, susan etc.
La Orient Bazar gasesti o gama variata de seminte dintre care poti alege in functie de preferinte. 

Tie care iti plac mai mult? Indiferent pentru ce alegi sa optezi, trebuie sa stii ca atat semintele de dovleac, cat si cele de floarea soarelui, prezinta numeroase beneficii pentru organism.

Bineinteles, daca alegi sa le incluzi in preparate, este posibil ca cele de dovleac sa se preteze mai bine in unele retete decat cele de floarea soarelui, si viceversa.

Oricum ar fi, ele sunt delicioase consumate ca atare, dar si incluse in retete variate.

Beneficiile semintelor de floarea soarelui si dovleac

Ca si beneficii ale semintelor, amintim:

  •  bogate in vitamine, minerale, acizi grasi, fibre, proteine
  • contribuie la pierderea in greutate
  • posibil remediu pentru anemie
  • protejeaza celulele impotriva daunelor oxidative
  • confera senzatie de satietate
  • mentin nivelul de energie, stabil

 

Comanda de la Orient Bazar!

Acceseaza acum pagina de internet a magazinului nostru online www.orientbazar.ro si alege produsele dorite, la preturi avantajoase. Livram rapid produse de calitate superioara, in orice zona a tarii.

De asemenea, ne gasesti in Bucuresti in 2 locatii: Piata Obor si Piata Crangasi.

 

Te astepam cat mai curand!

1 Comment

  1. Jorjette spune:

    Sinceră să fiu, îmi plac foarte mult ambele tipuri de semințe, nu cred că aș putea să aleg. Semințele de floarea soarelui le adaug în pâine, le fac pudră și le adaug în pesto-uri. Semințele de dovleac îmi place să le consum ca atare, deși uneori și pe acestea îmi place să le adaug în diverse preparate.

    Cât despre semințele de dovleac, îmi place foarte mult să consum ulei presat la rece obținut din aceste minunate semințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seminte de dovleac vs. Seminte de floarea soarelui
Acest site foloseste cookie-uri. Continuand sa utilizati si sa navigati pe site, sunteti de acord cu utilizarea informatiilor stocate.
Citește mai mult