
Lapte condensat pentru delicii rapide
23 mai 2025
Preparate speciale de Rusalii? Orient Bazar este inspiratia ta!
6 iunie 2025Dupa cum stiti, ingredientele folosite intens in bucataria asiatica sunt orezul, dar si pastele de orez, asa ca daca sunteti fani ai acesteia, cu siguranta preparati des retete care includ cele 2 ingrediente. Adevarul este ca nu ai cum sa le rezisti. Personal, imi plac retetele asiatice de tip stir-fry care aduc la un loc o multime de legume delicioase, dar si diverse tipuri de carne, alaturi, bineinteles, de noodles sau orez.
In ceea ce priveste textura pastelor de orez, aceasta este una aparte, dar foarte apreciata. Acestea nu conțin gris sau grau dur, spre deosebire de pastele clasice, cu care suntem mult mai obisnuiti in alimentatia noastra, a romanilor. Unii producatori pot adauga, insa, amidon de porumb sau tapioca pentru a le conferi pastelor de orez, acel aspect transparent specific si textura gelatinoasa.
Pastele de orez nu contin gluten, au un continut redus de sodiu si sunt foarte versatile, astfel ca pot fi introduse cu usurinta intr-o multitudine de retete. Pentru ca nu contin gluten, pot fi consumate fara probleme de catre persoanele care au intoleranta la acesta sau sufera de boala celiaca. De asemenea, reprezinta o sursa buna de seleniu (au proprietati antioxidante), sunt sarace in grasimi, iar in combinatie cu legumele pot constitui un pranz sau o cina delicioasa, dar si sanatoasa.
Procesul de gatire a pastelor de orez consta, de obicei, in scufundarea lor in apa fierbinte, apoi adaugate in reteta propriu-zisa. Fierberea le poate face mult prea moi. Timpii de inmuiere variaza in functie de tipul pastelor. Spre exemplu, taiteii pad thai, care sunt mai lați, ar putea avea nevoie sa se inmoaie in jur de 30 de minute, in timp ce vermicelli, care sunt mai subțiri, ar trebui sa se inmoaie timp de 3-5 minute. Cel mai bine este sa urmati instructiunile de gatire de pe ambalaj.
Retete rapide cu paste de orez
- Noodles de orez cu pui și legume
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de cateva ingrediente de calitate pe care le cu siguranta le aveti prin bucatarie. In plus, aveti nevoie de doar cateva minute pentru pregatirea retetei.
- 250g paste de orez => noodles, de preferat
- 300g piept de pui
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de sos de soia
- 1 lingura de ulei de susan
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare: Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Uleiul de floarea soarelui se incalzeste intr-o tigaie, se adauga apoi pieptul de pui si se gateste pana devine auriu. Se scoate si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie, se adauga legumele taiate julienne, dar si usturoiul pisat. Se lasa pe foc pana devin moi, dar raman crocante. Se pun apoi pastele gatite, sosul de soia și uleiul de susan. Se amesteca bine. Puiul gatit se adauga din nou si se amesteca energic, pana cand preparatul se incalzeste uniform. Pofta buna!
Alte preparate cu paste de orez, gatite rapid si fara efort deosebit, sunt salatele. Acestea pot fi gatite cu ingredientele preferate sau cu ce aveti la indemana.
Comandati paste de orez de calitate superioara, de la Orient Bazar, online pe www.orientbazar.ro sau in locatiile noastre din Bucuresti. Va asteptam cu drag!