Modalitati interesante de utilizare a amidonului de porumb

Sosul de soia – condimentul perfect pentru mancarurile asiatice si nu numai!
7 martie 2022
Cum reusesti sa diversifici meniul de post, in asteptarea Pastelui?
24 martie 2022
Arata tot

Modalitati interesante de utilizare a amidonului de porumb

Amidonul de porumb se extrage din endospermul de porumb, avand diferite utilizari atat in bucatarie (scop culinar), cat si in afara ei (aplicatii diverse in gospodarie).

In bucatarie, amidonul este folosit in principal ca agent de ingrosare a supelor, sosurilor, glazurilor pentru prajituri etc.

Pentru ca nu contine gluten, este sigur de folosit si de persoanele care au intoleranta la acesta, inlocuind cu succes faina, in unele cazuri.

Alte utilizari ale amidonului de porumb

Amidonul de porumb se poate utiliza si pentru realizarea unor tratamente de infrumusetare, in confortul propriei locuinte.

De exemplu, poate fi unul dintre ingredientele mastilor faciale cu rol de hidratare, de curatare sau pentru obtinerea unui efect de luminozitate a tenului.

De asemenea, mai poate fi utilizat la:

  • curatarea petelor de pe covoare sau alte suprafete: se presara amidon de porumb si se lasa sa actioneze cateva minute, iar mai apoi se aspira covorul, ca de obicei;
  • curatarea bijuteriilor din argint;
  • poti calma usor iritatiile aparute din diverse cauze;
  •  te fereste de transpiratia excesiva, putand fi folosit ca deodorant natural – tamponeaza pielea cu putin amidon de porumb, dupa spalare cu apa si sapun – vei fi protejat timp de cateva ore.
  • eliminarea petelor de cerneala de pe haine sau alte textile;
  • desfacerea mai facila a nodurilor – tot ce trebuie sa faci este sa presari putin amidon pe nod si sa rulezi intre degete. Chiar are efect!
  • absoarbe umezeala din pantofi;
  • curatarea vaselor din inox sau a cuptorului;
  • Il poti folosi in loc de sampon uscat pentru a reimprospata coafura;
  • indeparteaza petele de grasime de pe diverse tesaturi;

Amidonul de porumb – proprietatile care il recomanda

  • folosit ca tratament cosmetic, amidonul de porumb are actiune anti-inflamatoare;
  • hidrateaza pielea;
  • amelioreaza starea de oboseala;
  • amelioreaza pruritul;
  • sursa excelenta de glucoza;
  • liant excelent pentru diverse feluri de mancare (sosuri, supe etc.);
  • este un adjuvant al aparatului digestiv;
  • sursa excelenta de glucoza;
  • – nu contine gluten;

Simplu de folosit, versatil, la indemana oricui datorita pretului foarte mic – amidonul de porumb este preferat de multe persoane care inclina sa recurga la solutii naturale / naturiste pentru tratarea diverselor afectiuni minore cu care se confrunta, dar nu numai.

orientbazzar-08

Mai mult, amidonul de porumb este un ingredient pe placul acelor persoane care doresc o alternativa sanatoasa privind prepararea de sosuri gustoase cu o consistenta mai groasa, pe care sa le foloseasca alaturi de mancaruri interesante.

In cadrul magazinului online orientbazar.ro, veti gasi atat amidon de porumb la preturi mici de tot, cat si alte produse de calitate superioara, la preturi avantajoase.

Va invitam sa accesati pagina magazinului nostru pentru a descoperi toate produsele pe care le punem la dispozitia clientilor, astfel incat sa puteti face alegeri facile si comenzi rapide – pentru a intra imediat in posesia celor de care aveti nevoie.

Daca sunt necesare informatii suplimentare despre orice aspect de interes, ne puteti contacta cu incredere, telefonic, in locatiile noastre din Bucuresti sau pe pagina de Facebook.

Va asteptam cu drag si va asiguram ca nu veti regreta in cazul in care ne veti alege ca si furnizor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

gdpr-image
Acest site foloseste cookie-uri. Continuand sa utilizati si sa navigati pe site, sunteti de acord cu utilizarea informatiilor stocate.
Citește mai mult