
Curmalele – un indulcitor sanatos pentru deserturi, dar nu numai!
16 iunie 2023
Taitei din cartof dulce – in retete delicioase si rapide!
22 iunie 2023Iti plac mancarurile picante?
Care sunt preferatele tale?
Daca iti plac preparatele iuti sau picante, trebuie neaparat sa ai la indemana, in bucatarie, condimentele adecvate pe care le achizitionezi de la Orient Bazar:
- mixul 5 arome – ce include toate cele 5 gusturi principale ale bucatariei chinezesti: acru, amar, dulce, iute si sarat. Contine: Piper sichuan, cuisoare, scortisoara, fenicul si anason.
- “7 Piperuri” sau „Baharat”, este esenta pietei de mirodenii din tarile arabe, fiind folosit la asezonarea carnii de miel, peste, pui, vita si a supelor de tot felul. Contine: cuisoare, enibahar, piper negru, scortisoara, ghimbir, cardamon si nucsoara.
- Boiaua de ardei iute – mentine proprietatile ardeiului in totalitate.
- Chilli este un condiment de culoare rosie, obținut din pisarea ardeiului rosu uscat.
- Boabe de mustar
De ce este bine sa consumi alimente picante?
Poate ca te surprinde, insa alimentele picante sunt recomandate in alimentatie deoarece au numeroase beneficii pentru organism.
– contribuie la pierderea in greutate
– mentin sanatatea inimii
– imbunatatesc circulatia
– au proprietati anticancerigene
– sunt benefice in caz de artrita, gripa, raceala
– ajuta la un somn linistit si o respiratie usoara
– imbunatatesc starea de spirit
Bineinteles, in toate este recomandata moderatia, la fel si in cazul consumului de preparate picante.
In cazul mexicanilor, care sunt deja obisnuiti din generatie in generatie cu aceste mancaruri, nu mai este cazul de moderatie, avand in vedere ca acesta este specificul bucatariei lor.
Incearca neaparat aceasta reteta de chilli con carne:
Cum era de asteptat, acest preparat este specific bucatariei mexicane. Gustul picant si extrem de aromat este delicios, iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Pentru 4 portii, ai nevoie de:
- 500 g carne tocata de vita
- 400 g fasole rosie boabe (la conserva, cel mai simplu)
- 400 g rosii decojite cuburi (conserva)
- 150 ml apa
- 1 ceapa alba mare
- 2 catei usturoi
- 1 ardei gras mediu
- condiment chili – dupa gust
- 1 lingurita rasa chimion macinat
- 1 lingurita rasa paprika dulce
- 1 lingurita rasa oregano
- 4 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
- sare si piper, dupa gust

Este foarte important sa nu confunzi chimionul cu chimenul, deoarece gustul lor este diferit, desi sunt inrudite.
Chimionul si oregano sunt mirodenii specifice bucatariei mexicane, iar in aceasta reteta de chili, cu siguranta nu trebuie sa lipseasca.
Mod de preparare
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ceapa si usturoiul, tocate marunt. Se adauga si ardeiul gras taiat cubulete mici. Se calesc aproximativ 1 minut, apoi se adauga chili, chimionul, paprika si oregano. Carnea tocata se adauga si ea, sare si piper dupa gust.
Dupa ce carnea prinde culoare, se adauga rosiile decojite cuburi si 150 ml apa. Se fierbe inca 20 de minute, aproximativ, sau pana cand sosul se reduce la jumatate.
Fasolea se clateste sub jet de apa rece, se scurge si se adauga in chili. Se mai tine inca 10 minute pe foc mic. Se serveste calda alaturi de de orez fiert, tortillas, nachos sau putina smantana, dupa preferinte.
Este un preparat gustos, bogat in proteine, ce poate fi gatit de catre oricine, indiferent de experienta in bucatarie. Poate fi oricat de picant sau dulce, iti place
Acceseaza acum pagina noastra de internet pentru a descoperi toate condimentele disponibile (dar nu numai). Sau vino in locatiile noastre din Piata Crangasi si Piata Obor, Bucuresti!
Te asteptam!