
Cui ii plac alunele de padure, mana sus!
17 iulie 2023
Despre soia
9 august 2023Orezul negru spre deosebire de cel alb, este mai lipicios, si in plus are un aport mai ridicat de nutrienti asa ca trebuie neaparat sa il includeti in alimentatia voastra, pe langa orezul alb sau inlocuindu-l pe acesta, in unele preparate.
Beneficii orez negru
Orezul negru este un aliment sanatos, avand multiple beneficii pentru sanatate – chiar mai multe decat orezul alb:
– bogat in antioxidanti
– proprietati antiinflamatorii
– ajuta in cazul bolilor cardiovasculare si hepatice
– bogat in fibre, vitamine, proteine si minerale
– imbunatateste functia cognitiva
– sustine curatarea organismului
– contribuie la mentinerea sanatatii pielii, ochilor, sistemului imunitar
– ajuta in procesul de slabire
– contine minerale importante pentru sanatate, ca: fier, seleniu, proteine, calciu, cupru, zinc, vitamina B etc.

Mai multe despre orezul negru
Orezul negru are o aroma usoara de nuca, textura aparte, fiind apreciat pentru valoarea nutritiva ridicata. In trecut, acesta era consumat doar de catre nobilime, insa astazi, acesta poate fi achizitionat cu usurinta, de catre oricine isi doreste. Orient Bazar este unul dintre magazinele cele mai apreciate pentru produsele de calitate superioara pe care le ofera.
Culoarea neagra a acestuia se datoreaza cantitatii ridicate de antocianina, iar la fierbere acesta devine mov. Antocianina previne formarea radicalilor liberi, incetineste procesul de imbatranire si previne aparitia bolilor.
Orez negru vs. Orez alb
O cana de orez negru, gatit, ofera in jur de 160 calorii. Cu toate ca valoarea sa calorica este asemanatoare cu cea a orezului integral, cel negru are cantitatea cea mai mica de calorii / portie, si cea mai mare cantitate de proteine si fibre.
Cum preparati orezul negru?
Ca si orezul alb, cel negru poate fi introdus intr-o multitudine de retete, ca: salate, terciuri, deserturi, sau consumat chiar si simplu cu putina sare si unt – este foarte bun.
Acesta necesita o perioada de fierbere putin mai mare decat orezul alb: 20-40 minute, insa trebuie verificat in timpul prepararii pentru a nu fi gatit excesiv intrucat s-ar pierde nutrienti importanti.
Retete cu orez negru
Daca este prima data cand incercati orezul negru, cea mai gustoasa si rapida reteta este si cea mai simpla:
Garnitura de orez negru
Ingredientele de care aveti nevoie sunt putine:
– 200 grame orez negru
– 1 ceapa medie
– 1 lingurita oregano
– 1 lingura ulei masline
– 3 catei de usturoi
– patrunjel
– sare si piper dupa gust
Iar modul de preparare este simplu: Se pune orezul la fiert, iar timp, se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei. Orezul fiert se adauga peste acestea, dupa ce se inmoaie, de asemenea si condimentele.
Simplu si delicios!
Comandati de la Orient Bazar!
Va invitam sa accesati pagina de internet a magazinului nostru: www.orientbazar.ro, sau sa ne faceti o vizita in una din locatiile noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi. Va asteptam cu drag si va asiguram ca nu veti regreta daca veti achizitiona produsele noastre!