Halva – beneficii pentru sanatate
Daca se consuma cu moderatie, halvaua are si beneficii pentru sanatate:
– efecte depurative, remineralizante, tonice si antioxidante;
– contribuie la o buna memorie deoarece are un continut ridicat de lecitina.
Este indicat, ca in cazul oricaror alte alimente, consumul moderat (maximum 30 grame / zi) astfel incat sa nu se transforme intr-o amenintare pentru organism. Ideal, ar fi sa se consume ca atare, nu in combinatie cu painea, asa cum se obisnuieste pentru ca poate duce la probleme de greutate si alte afectiuni ce deriva din aceasta.
Halvaua este unul dintre cele mai cautate / dorite alimente in timpul postului, fiind preferata datorita gustului deosebit si senzatiei de satietate pe care o confera.
Halvaua este bogata in fier, zinc, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, vitamine (B1, E), potasiu si din proteine cu rol stimulator al imunitatii.
De asemenea, este bogata in acizi Omega 6 si contine acid oleic, cu rol detoxifiant pentru organism.
Sportivilor, le este recomandata datorita faptului ca ajuta la mentinerea rezistentei in cadrul antrenamentelor, ajuta la intarirea ligamentelor si a oaselor, mentine echilibrul acido bazic la nivel normal, contribuie la absorbtia calciului.
Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca acest dulce inedit poate imbunatati simptomele date de raceala, migrene, depresie.