Garam Masala este un amestec de condimente, ce se foloseste cel mai adesea, in bucataria indiana.
Acest amestec, poate include condimente variate, precum: cardamom negru, scortisoara, piper negru, chimen, cuisoare, cardamom verde, fenicul. De obicei, ingredientele intregi sunt prajite intr-un vas pentru ca aromele si uleiurile esentiale sa fie eliberate. Ulterior, se macina intr-un mojar, insa se pot folosi si intregi, daca se prefera in acest mod.
Anumite ingrediente pe care le contine au capacitatea de a incalzi corpul, dupa cum sustine medicina ayurvedica. Denumirea condimentului, de origine persana, este “garm masaleh”, unde “garm” inseamna “fierbinte”, iar “masaleh”- “ingredient” sau “aliment”.
Culoarea condimentului este cea a tutunului maro, acesta fiind apreciat pentru aroma puternica, putand fi folosit cu rezultate deosebite atat in preparatele vegetariene, cat si in cele ce contin carne, de orice tip. Fie ca aveti de pregatit retete dulci sau sarate, acesta se preteaza excelent in orice combinatie. De asemenea, poate fi adaugat si in diverse bauturi datorita beneficiilor pentru sanatate, pe care le are.
Cu toate ca este folosit cu precadere in bucataria indiana, Garam Masala a devenit cunoscut si apreciat in toata lumea.