Surprize culinare dulci de Ziua Copilului!
30 mai 2024Un plus de savoare in mancarurile voastre!
20 iunie 2024Tamarindul sau curmalul indian, este un fruct tropical mai putin cunoscut sau utilizat in bucataria romaneasca, insa noi va invitam sa il incercati in retetele pe care le pregatiti in mod obisnuit pentru ca cel mai probabil va deveni unul dintre ingredientele voastre preferate, pentru ca poate fi folosit sub mai multe forme.
Cei mai fericiti sunt bucatarii ca in ultimii ani, au patruns pe piata o multime de condimente care mai de care mai interesante, ce pot fi explorate in voie. Printre acestea se numara, cu siguranta, si tamarindul, un condiment extrem de inedit pe care il gasiti si in oferta Orient Bazar.
Mai multe despre tamarind si despre utilizarile acestuia
Tamarindul este un arbore exotic ce produce fructe ce se aseamana cu niste pastai mai mari, dar care au o culoare maronie, si in interior multe seminte invelite intr-o pulpa carnoasa ce are un gust dulce-acrisor. Aceasta pulpa se supune procesului de deshidratare naturala si transformarii ulterioare intr-o pasta lipicioasa.
Frunzele arborelui de Tamarind erau utilizate in scop medicinal pentru combaterea febrei, a durerilor de gat, reumatismului sau pentru tratarea afectiunilor digestive si gastrice. Tamarindul este recunoscut pentru proprietatile antimicrobiene si antioxidante pe care le are, fiind benefic pentru intarirea sistemului imunitar si pentru prevenirea diverselor boli cronice. Lemnul tamarindului este utilizat in constructii pentru fabricarea pieselor de mobilier, iar in industria cosmetica, este folosit pentru proprietatile sale hidratante si anti-imbatranire.
Dupa ce sunt recoltate, pastaile de tamarind pot fi procesate, conservate in sirop de zahar sau in sare. Tamarindul proaspat se poate pastra, insa, fara probleme in frigider, timp de cateva luni.
Pulpa de tamarind, cand este coapta, se poate consuma ca atare deoarece are un gust dulce. De asemenea, mai poate fi introdusa in diverse bauturi, dar si in prajituri, gemuri, sorbeturi, snack-uri, inghetate etc. In stare cruda are un gust acru si este perfecta ca si condiment in diverse preparate specifice diverselor bucatarii sau ca agent de murare.
De asemenea, tamarindul, este ideal ca si condiment, mai ales in diverse marinade pentru ca fragezeste foarte bine carnurile.
Beneficiile consumului de tamarind
Dupa cum mentionam anterior, tamarindul are o multitudine de beneficii pentru organism, iar dintre acestea amintim:
- contribuie la stimularea sanatatii inimii datorita polifenolilor (flavonoide) ce ajuta la reglarea nivelului de colesterol. De asemenea, antioxidantii continuti ajuta la reducerea deteriorarii oxidative a colesterolului LDL – factor ce determina aparitia bolilor de inima.
- ajuta la scaderea tensiunii arteriale datorita continutului de magneziu si are efecte antidiabetice si antiinflamatorii.
- are efecte antibacteriene, antivirale si antifungice datorita compusilor naturali pe care ii are in componenta (lupeol).
- reduce inflamatiile care sunt asociate, in general, cu diverse riscuri ca bolile cronice sau leziunile. Antioxidantii sunt cei care lupta impotriva acestora.
- ofera senzatia de satietate putand fi de ajutor in curele de slabire
- are indice glicemic scazut ceea ce inseamna ca poate fi bun pentru persoanele cu diabet
- ajuta la imbunatatirea digestiei
Va invitam sa incercati acest ingredient inedit. Suntem siguri ca nu veti regreta achizitia facuta!
Comandati online de la www.orientbazar.ro sau in locatiile noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi. Va asteptam!