Curry inseamna mai multe lucruri:
- combinatie de condimente uscate si pisate impreuna
- frunze aromate
- feluri de mancare
In acest articol, ne vom concentra pe primul punct, insa vom trece in revista si celelalte 2 aspecte.
Asadar, cand folosim cuvantul “curry” pentru a face referire la un anumit fel de mancare, trebuie sa avem in vedere faptul ca originea sa, este una indiana.
Exista o multitudine de retete de curry: unele cu pui, fructe de mare, peste sau alte tipuri de carne, altele cu legume sau leguminoase, in care se combina diverse condimente. In ceea ce priveste textura, unele curry-uri sunt uscate, gatite cu putin lichid, iar altele sunt umede, cu mult sos, obtinut din iaurt, lapte de cocos sau smantana, rosii pasate sau piure de legume. Oricare ar fi modul de preparare, cu siguranta vor fi pe gustul oricarei persoane!
Frunzele de curry se aseamana cu cele de dafin: sunt verzi si lucioase. Sunt usor de gasit in orice magazin cu specific asiatic. Ca si gust, pot fi comparate cu citricele: amarui, dar in acelasi timp, dulce. Frunzele de curry se depoziteaza in frigider sau congelator, departe de temperaturile ridicate sau razele soarelui.