De ce mancam Curmale?

Ceaiul Verde – Prietenul benefic al organismului
decembrie 2, 2020
Scortisoara – Condimentul vedeta al sezonului rece
decembrie 4, 2020
Arata tot

Raspunsul este unul simplu: Curmalele reprezinta…’’dulcele din copac’’

Curmalele deshidratate sunt fructe dulci spre foarte dulci, placute la gust, care au castigat favoarea multor oameni, mai ales a copiilor.
Va incurajam sa le incercati deoarece sunt o sursa majora de vitamine benefice organismului mai ales in perioada rece a anului. 

Sunt pline de vitamine

Curmalele sunt printre putinele fructe deshidratate care contin aproape toate vitamiele alaturi de fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu si mangan, dar si mai multi aminoacizi, ceea ce le face sa castige puncte in plus fata de cunoscutele mere, banane sau portocale. 

Aceste ajuta la scaderea riscului imbolnavirilor de cancer, si al afectiunilor cardiace, intareste sistemul imunitar si chiar ne protejeaza dintii de carii datorita continutului de fluor. Datorita fibrelor solubile pe care le contin curmalele  absorb apa si o folosesc in cadrul procesului digestiv, astfel putand combate constipatia.
De asemenea mentionam ca poate fi un aliat al siluetei, deoarece inlocuiesc cu succes dulciurile pline de calorii sau pot fi folosite in compozitia dulciurilor inlocuind zaharul.

Lucruri interesante pe care trebuie sa la aflii despre curmale!

🌴 Curmalele cresc intrun pom de palmier care produce aproximativ 170-180 kg pe sezon

🌴 Este nevoie de aproximativ 320 de persoane pentru a manca un ciorchine, deoarece acesta ajunge sa aibe pana la 1700 de curmale.

🌴 Datorita beneficiilor pe care le are, acest copac in Orientul Mijlociu este denumit Copacul Vietii, iar in Israel este simbol national.

🌴 Aproximativ 3% din terenul agricol al planetei este cultivat cu palmieri care produc aceste fructe, ajungandu-se la o recolta anuala de 4 milioane de tone.

 

 

🌴 Exista peste 3000 de soiuri de curmale insa doar 400 sunt comercializate pentru consum.

🌴 Cel mai scump soi de curmale este cel Medjol deoarece este foarte greu de cultivat, si este  numit si regele curmalelor , datorita dimensiuniii dar si a gustului rafinat de caramel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *