Dafinul- Simbol al pacii

Beneficiile consumului de seminte
17 august 2021
Ce condimente folosim la muraturi?
31 august 2021
Arata tot

Dafinul este planta aromatica pe care trebuie sa o ai in casa. Laurus nobilis, asa cum este denumit stiintific, a fost cultivat inca din Antichitate. Este o specie de plante din familia Lauraceae, un arbust care ramane verde mereu si are intre 10-18 m inaltime. Dafinul este una dintre plantele sacre, inca din Antichitate fiind utilizat atat pentru a prepara diverse mancaruri cat si pentru a trata anumite afectiuni. 

 Prima data, foile de dafin au fost oferite ca si simbol oamenilor care aduceau diverse contributii in diverse domenii. Frunzele uscate de dafin au o mireasma aparte si sunt folosite atat in bucataria romaneasca cat si in cea orientala. In bucatariile lumii exista o punguta sau un borcanel cu frunze de dafin deoarece frunzele de dafin in mancare sunt un adevarat deliciu. 

Laurus nobilis este planta aparuta prima data in zona Marii Mediterane, in prezent fiind cultivata in mai multe tari. 

Dafinul, simbol al pacii

Din Antichitate, frunzele de dafin au mai fost cunoscute si ca lauri. In competitiile sportive castigatorilor li se punea pe cap cununi de lauri.

Dafinul este considerat un simbol al pacii, un arbust solar. In mitologie dafinul este planta zeului Apollo, zeul care era considerat personificarea soarelui. 

 Frunzele de dafin sunt frunzele pacii . Utilizate atat in mancare dar si in tratarea anumitor afectiuni, aceste frunze mai pot fi utilizate pentru a scapa de energiile negative. Se spune ca daca arzi o frunza de dafin, scapi de energiile negative din casa. 

  In bucataria romaneasca, dafinul este planta care da o aroma preparatelor culinare precum: mnancarea de cartofi, ciorba de cartofi cu afumatura. Dafinul este planta nelipsita si cand punem muraturi.

Foia de dafin impreuna cu celelalte condimente dau o aroma aparte legumelor si fructelor puse spre conservarea. Datorita proprietatieilor sale , dafinul ajuta la conservarea lor eficienta. 

dafin-11

Cum folosim dafinul in bucatarie?

dafin-12

Frunzele da dafin nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta! Aromate, usor de depozitat, in pungute inchise ermetic sau in borcane care se inchid foarte bine, frunzele de dafin sunt de nelipsit.

Mireasma aparte, frunza care poate fi utilizata intreaga dar si maruntita, ii dau frunzei de dafin alta valoare in bucatarie.

Dafinul poate fi folosit in bucatare astfel:

  • In ciorbe, tocanite si mancaruri diverse. Acestea au o aroma si un gust aparte.
  • In crearea unui mix de condimente impreuna cu alte mirodenii.
  • In prepararea marinatei pentru carnea de porc, vita sau oaie. Un bait in care este pusa o foaie de dafin va diminua din mirosul specific al carnii.
  • In prepararea conservelor.
  • Poti prepara o cana ce ceai cu multe beneficii.

Foaia de dafin este planta care aduce un plus valoare in casa ta. In bucatarie dar si pentru organismul tau, aceasta planta este o planta miraculoasa. Ceaiul de foi de dafin este un bun diuretic, ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Ai grija sa nu iti lipseasca din casa aceasta planta minunata!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CADOU
---------------------------------------------------
La comenzile peste 200 de lei primesti cadou 250g Curmale Sayer fara samburi

La comenzile peste 300 de lei primesti cadou 250g Curmale Sayer fara samburi 250g + 100g Mix Special  pentru Friptura
COMANDA ACUM
Close