Daca nu obisnuiesti sa folosesti untul Ghee in bucatarie, este timpul sa o faci!

Halva – un dulce gustos, cu traditie!
17 februarie 2022
Sosul de soia – condimentul perfect pentru mancarurile asiatice si nu numai!
7 martie 2022
Arata tot

Daca nu obisnuiesti sa folosesti untul Ghee in bucatarie, este timpul sa o faci!

Untul Ghee este unt clarificat, obtinut din untul clasic, din lapte de vaca, reteta sa provenind din India antica, in urma cu mai bine de 5000 ani.

Beneficiile pentru organism, daca este consumat regulat si moderat, sunt extraordinare, fiind un substitut ideal al uleiurile vegetale. De asemenea, el se foloseste si in tratamente ayurvedice: bai pentru ochi, masaje, curatarea sinusurilor, dizolvarea toxinelor din organism, precum si in rituri vedice, imbunatatind cele 3 aspecte ale functionarii mentale: invatare, amintire si reamintire.

In bucatarie, se poate folosi cu incredere si in procesul de prajire intrucat nu elibereaza substante nocive in timpul prepararii, avand un punct inalt de ardere (250 de grade), iar tratamentul termic nu modifica gustul produselor alimentare, din contra il imbunatateste si le confera acestora o valoare nutritiva semnificativa.

Untul Ghee este numai grasime pura, bogata in antioxidanti, acizi grasi si vitamine.

Depozitarea optima se face la temperatura camerei, nu in frigider.

In India, se prepara in fiecare casa, utilizandu-se atat pe cale interna, cat si pe cale externa. Pentru ca apa este eliminata complet din untul Ghee, cand este preparat, germenii microbieni sau fungici nu se pot dezvolta in acesta. De asemenea, se poate depozita timp indelungat pentru ca nu rancezeste, devenind chiar mai bun in timp. Grasimea din acest unt, se absoarbe in proportie de 95%, atingand cel mai ridicat procent de digerare dintre toate grasimile.

Beneficiile untului Ghee

  • nu creste nivelul de colesterol in sange
  • procesul de digestie este rapid si usor, avand efecte benefice asupra metabolismului
  • contine vitamine A, K, D si E, dar si antioxidanti, ajutand la intarirea sistemului osos;
  • fortifica sistemul imunitar;
  • are un efect benefic asupra florei intestinale;
  • contribuie la buna functionare a inimii si a sistemului circulator;
  • ajuta in procesul de slabire datorita continutului de acid linoleic conjugat;
  • contribuie la detoxifiere;
  • aplicat pe piele, o mentine catifelata si supla;
  • imbunatateste memoria, intelegerea;
  • poate fi consumat si de persoanele alergice la proteina laptelui de vaca.
vg-60

Avand in vedere toate aceste beneficii, se recomanda consumul, in special, de catre copii si varstnici, fara excluderea celorlalte grupe de varsta, desigur.

Proprietatile excelente pe care untul Ghee le are, il recomanda ca aliment, dar si ca tratament.

Gustul sau este dulceag, usor caramelizat, iar mirosul este unul placut, fin.

Din punct de vedere al utilizarii ayurvedice, untul Ghee devine chiar mai eficient odata cu trecerea timpului, ajutand in tratarea afectiunilor de diverse tipuri: neurologice (Alzheimer, epilepsie), afectiuni O.R.L, ale pielii, cardiace, pulmonare, gastrite si ulcere etc.

Poate fi consumat ca atare in timpul meselor sau amestecat cu miere, potentandu-si reciproc calitatile. Aplicat pe piele, mentine si reda pielii aspectul placut, curatand-o si videcand-o de posibile leziuni, avand rol anti-inflamator.

Se poate prepara in bucataria proprie, insa daca nu vreti sa va complicati si sa optati pentru varianta mai comoda si mai rapida, magazinul online orientbazar.ro va sta cu placere la dispozitie pentru procesarea rapida a comenzilor voastre, fie ca achizitionati unt Ghee sau alte produse din oferta noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

gdpr-image
Acest site foloseste cookie-uri. Continuand sa utilizati si sa navigati pe site, sunteti de acord cu utilizarea informatiilor stocate.
Citește mai mult