Consuma, cel putin, o salata pe zi!
9 iunie 2023Iti plac mancarurile picante?
19 iunie 2023Nu stiu daca ati folosit vreodata curmale ca si inlocuitor pentru zahar in diverse retete de dulciuri, insa ar trebui sa o faceti, in primul rand pentru ca sunt mult mai sanatoase si confera un gust inedit oricarui preparat.
Bineinteles, aceste fructe deshidratate delicioase pot fi consumate si ca atare, ca gustare sau de fiecare data cand simtiti nevoia de dulce.
Se regasesc in mai multe sortimente in oferta magazinului online orientbazar.ro:
- Mazafati
- Medjool
- Sayer
- Tunisia
Beneficiile consumului de curmale
Cu sau fara samburi, curmalele au o multime de beneficii asupra organismului, asa ca aveti motive in plus sa le includeti in alimentatia voastra:
- contin multiple vitamine (B1, B2, B3, B4 si K) fiind extrem de nutritive si conferind energia necesara peste zi. Sunt printre fructele cele mai bogate in fibre, astfel ca asigura o digestie facila.
- ajuta la controlul glicemiei, avand un indice glicemic redus;
- protejeaza sistemul imunitar, datorita antioxidantilor numerosi
- contribuie la sanatatea sistemului nervos
- fortifica sistemul osos
- mentin sanatatea aparatului cardiovascular
Comanda curmale de la Orient Bazar!
Online, pe www.orientbazar.ro, sau direct din locatiile noastre din Bucuresti: Piata Crangasi sau Piata Obor!
Curmalele pe care le comercializam sunt 100% naturale, nefiind supuse nici unui tratament.
Se remarca prin gust autentic, exotic, cu arome echilibrate de nuci si miere.
Curmalele sunt printre cele mai bogate fructe, in calorii, ce provin din carbohidrati, dar si din proteine. Cu toate acestea, ele reprezinta surse insemnate de minerale si vitamine, dar si de fibre, potasiu.
Potasiul mentine contractiile musculare, inclusiv cele vitale, ale inimii, mentine un sistem nervos sanatos, echilibrand, in acelasi timp, metabolismul.
Acest mineral (postasiul) trebuie asimilat continuu deoarece nu se stocheaza in organism si se elimina mult prin transpiratie, iar curmalele reprezinta o sursa excelenta.
In ce retete includeti curmalele?
De obicei, curmalele se folosesc in retete de deserturi, avand in vedere ca sunt foarte dulci, insa, pot fi incluse si in alte tipuri de retete, in special in cele asiatice.
Eu va recomand sa incercati urmatoarea reteta super simpla si rapida de Bomboane cu fulgi de ovaz si curmale.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt putine si deloc costisitoare, la indemana:
- 100 gr fulgi de ovaz
- 170 gr curmale uscate sau proaspete
- 100 gr ciocolata de menaj: alba sau neagra, cu lapte (in functie de preferinte)
Mod de preparare
Daca folositi curmale deshidratate, acestea trebuie lasate la hidratat peste noapte (intr-un vas, acoperite cu apa). Pentru cele proaspete, hidratarea nu este necesara.
Dupa ce se hidrateaza, se cantaresc 170 gr, si se amesteca cu fugii de ovaz. Se mixeaza impreuna, cu ajutorul unui blender. Se formeaza bilute de marimi aproximativ egale, si se lasa in frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Urmatorul pas este sa topiti ciocolata la bain-marie, iar mai apoi sa tavaliti bilutele formate, prin aceasta, pentru a le acoperi. Se aseaza pe un gratar astfel incat surplusul de ciocolata sa se poata scurge in voie. Bineinteles, trebuie date la frigider pentru a se intari.
Sunt bomboane satioase si delicioase si sunt suficiente 2-3 bucati la o gustare.
Pofta buna!