
De ce sa alegeti condimentele Orient Bazar?
9 mai 2025
Lapte condensat pentru delicii rapide
23 mai 2025Fructele deshidratate sunt extraordinare în orice preparat, indiferent că este vorba de unele dulci (deserturi, gustări) sau în combinația dulce/acrișor (cum ar fi salatele). De asemenea, indiferent de anotimp, ele pot fi folosite cu încredere pentru că vor conferi preparatelor o notă aparte și o aromă inedită.
Așadar, fie că vorbim de rețete care se pregătesc mai des primăvara, sau de preparate intens gătite în celelalte anotimpuri, fructele deshidratate pot fi acel ingredient cheie care să surprindă și să impresioneze într-un mod plăcut, evident.
Mai mult, în funcție de tipurile de fructe deshidratate, acestea pot avea beneficii importante pentru organism.
Cum să integrați fructele deshidratate în dieta zilnică?
Fructele deshidratate pot fi integrate foarte ușor în foarte multe rețete, nu doar în cele dulci, după cum ați putea crede, ci în multe altele datorită versatilității lor. Bineînțeles, trebuie să vă placă și diversele combinații dulce-sărat, dulce-acrișor.
Așadar, în funcție de tipul de fructe deshidratate pe care le-ați achiziționat de la Orient Bazar, puteți încerca următoarele sugestii pentru consum:
– în cereale / fulgi de ovăz / granola / iaurt – aceasta este una dintre mesele preferate ale multor persoane, la micul dejun, așa că o puteți îmbunătăți atât din punct de vedere nutrițional, cât și din punct de vedere al gustului, folosind fructe uscate delicioase
– ca și gustare – acestea nu doar că vor ține sub control pofta de dulce (dacă e cazul), însă reprezintă și o gustare sănătoasă, echilibrată și sățioasă, mai ales dacă le combinați cu diverse nuci și semințe (tot de la Orient Bazar)
– în smoothie-uri – vor conferi o dulceață naturală, dar și beneficii pentru organism
– adăugate în prăjituri și alte deserturi – găsiți o mulțime de idei care așteaptă să fie puse în aplicare. Alegeți în funcție de ingredientele pe care le aveți la îndemână sau în funcție de complexitatea rețetei
– în mâncăruri sărate: caisele deshidratate, de exemplu, pot fi folosite în diverse rețete de tocănițe sau tagine marocan, oferind un echilibru între dulce și sărat. Încercați!
– în sosuri – inedit, nu-i așa? Până să încerc, și eu am fost sceptică, însă de când am descoperit sosul de merișoare, îl pregătesc aproape de fiecare dată când avem la masă carne de pui sau curcan. Combinația este divină, așa că vă las și vouă modul de preparare pentru acesta, în rândurile de mai jos.
Sos de merișoare
Rețeta este foarte simplă și rapidă, iar sosul se poate păstra la frigider într-un borcan închis ermetic, timp de câteva zile.
Așadar, pentru acest sos delicios de merișoare, aveți nevoie de:
-
150g de merișoare deshidratate
-
3 cuișoare
-
200ml de suc de merișoare (poate fi înlocuit cu apă)
-
1 lingură de miere
-
praf de chili (1 vârf de cuțit)
-
zeama de la ½ de portocală
Merișoarele, cuișoarele și sucul/apă se pun la foc mic, într-o cratiță potrivită. După ce merișoarele sunt hidratate complet, se scot cuișoarele și se adaugă pudra de chili, zeama de portocală și mierea. Se pasează bine amestecul cu un blender vertical.
Se servește în combinație cu carne de pui, curcan sau în alte moduri care vă sunt pe plac. Poftă bună! 😊