Cum alegem condimentele pentru cea mai gustoasa masa de Craciun!

Cum folosim fiecare tip de piper
decembrie 8, 2020
Vinul Fiert – Licoarea Magica a Sarbatorilor
decembrie 14, 2020
Arata tot

In sfarsit ne apropiem de cea  mai iubita sarbatoare din an. Cand spunem Craciun varsta nu mai are nici o importanta, in aceasta perioada a anului ne bucuram cu totii, de tot ceea ce ne poate oferi aceasta. 

Pe langa faptul ca este luna cadourilor, este momentul cand in fiecare casa se simte mirosul celor mai gustoase preparate. 

Mesele de Craciun sunt o bucurie intotdeauna, asa ca ne-am propus sa va oferim cateva sfaturi pentru a pregati cea mai gustoasa masa cu care sa ii impresionati pe cei dragi.

Primul lucru important pe care trebuie sa il cunoaste-ti este acela ca o masa gustoasa si aromata este data de ingredientele de calitate pe care le folosim in preparatele noastre. Cu totii cunoastem zicala “mai bine putin si bun, decat mult si prost”, tocmai de aceea un prim sfat ar fi acela sa va rezumati la preparate putine dar pe care sa le valorificati frumos, in acest fel o sa observati cat de apreciat este fiecare preparat.

In al doilea rand, stabiliti meniul cu cateva zile bune inainte si intocmiti o lista cu toate ingredientele de care aveti nevoie pentru fiecare preparat. Sunt foarte multe ingrediente pe care le puteti gasi online( la noi pe site si in plus livram rapid oriunde in tara) si astfel scapati de aglomeratia din magazine.

In al treilea rand, incercati sa alegeti preparate deosebite, pe care nu le consumati foarte des in timpul anului si va recomandam sa va lasati condusi de imaginatie.

Pentru ca suntem adeptii mancarurilor sanatoase dar gustoase si foarte aromate si pentru ca misiunea noastra este sa va oferim produse din toate colturile lumii, alese doar pe baza calitatii ne-am gandit sa impartasim cu voi cateva trucuri de cum sa combinati ingredientele.

Daca alegeti o friptura din carne de porc atunci nu trebuie sa va lipseasca:

-Piperul negru si verde
-Cimbrul
-Boia afumata
-Fenicul
-Usturoi pudra
-Oreganul
-Menta (pentru combinatii mai indraznete)

porc
pui

Pe friptura din pui cel mai bine se aseaza:

-Boia dulce
-Coriandru
-Usturoi 
-Piper alb
-Patrunjel
-Sofran
-Curry

Carnea de vita va avea un gust divin daca este asezonata cu:

-Oregano
-Rozmarin
-Salvie
-Piper mix
-Dafin
-Tarhon
-Chimen

beef
fish

Iar daca alegeti un preparat din peste atunci e musai sa folositi:

-Coriandru
-Piper cu lamaie
-Rozmarin
-Patrunjel
-Oregano
-Usturoi

De asemenea pentru a da un plus de rafinament meselor festive inlocuiti aperitivele traditionale cu un platou de branzeturi la care sa adaugati fructe confiate si oleaginoase.

 

Alaturi de branzeturi se pot adauga curmale, smochine si caise deshidratate, nuci, migdale, nuci pecan si cateva ramuri de rozmarin care se imbina perfect cu un vin bun.

Iar pentru desert este musai sa alegeti un preparat care sa reprezinte aceasta sarbatoare minunata si ce poate fi mai frumos decat sa miroasa in casa a brad combinat cu scortioara, anason si portocale.

Asa cum spuneam si mai sus, noi ne-am ocupat sa va propunem cele mai bune ingrediente si ne asiguram ca se livreaza in cel mai scurt timp, restul tine de imaginatia voastra sa oferiti celor dragi cele mai gustoase preparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *