
Ce este Sumacul si de ce sa il folosesti cat mai des in retetele tale?
10 iulie 2023
Include in alimentatie, orezul negru!
24 iulie 2023Alunele de padure nu doar ca au un gust aparte, delicios, insa au multiple beneficii pentru organism. Nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu ii placa alunele de padure, sub orice forma: ca atare sau in diverse deseturi si preparate.
Beneficii alune de padure
- sunt o sursa excelenta de fibre alimentare, contribuind la curatarea tractului digestiv; de asemenea, fibrele continute regleaza glicemia, reduc riscul infarctului si aparitiei hemoroizilor, mentin controlul asupra greutatii, ajuta in caz de colon iritabil, sustin flora bacteriana etc.
- ofera organismului, cantitatea necesara de proteina fiind recomandate in special in dietele vegetariene datorita proteinei
- contribuie la scaderea glicemiei datorita acidului oleic si fibrelor continute
- intaresc sistemul imunitar
- reprezinta o sursa foarte buna de vitamina E – ceea ce inseamna inflamatii reduse si proces de imbatranire incetinit. Vitamina E este renumita pentru reducerea oboselii, dizolvarea cheagurilor de sange, ameliorarea durerilor musculare, reducerea riscului de producere a accidentelor cerebrale, cresterea rezistentei oaselor
- pe langa vitamina E, contin multe alte vitamine si minerale, acestea fiind antioxidanti foarte buni actionand eficient impotriva radicalilor liberi
- pot fi consumate de catre persoanele celiace / cu intoleranta la gluten deoarece acesta (glutenul) nu se afla in componenta lor.
- stimuleaza creierul si imbunatatesc functia cerebrala si cea cognitiva, fiind recomandate seniorilor si in caz de stres / perioada de invatare
- imbunatatesc starea de spirit deoarece contin triptofan, o substanta care contribuie la buna functionare a sistemului nervos, sustinand, in acelasi timp, optimismul.
Coaja si ramurile arbustilor tineri au si ele valoare terapeutica, nu doar alunele de padure.
Ce spuneti de o prajitura cu alune de padure?
Nu stiu voi, insa eu sunt fan alune de padure (mai ales daca sunt prajite/crocante) asa ca pregatesc foarte des prajitura aceasta, pentru care sunt necesare ingrediente putine si de calitate:
- 300 g ciocolata menaj
- 125 g unt
- 150 g zahar
- 6 oua
- 150 g alune de padure
- unt pentru uns tava
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie. Se bat spuma albusurile cu 100 g zahar, iar galbenusurile se bat cu restul de zahar, pana cand se topeste.
Cele 3 compozitii se amesteca usor, adaugandu-se treptat si alunele prajite in prealabil.
Compozitia finala se pune intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!

Daca esti in cautarea unui furnizor de incredere de la care sa achizitionezi alune de padure de calitate, la preturi avantajoase, acceseaza pagina de internet a magazinului online orientbazar.ro, sau vino direct in locatiile noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi.
Te asteptam cu drag si te asiguram ca nu vei regreta!