Condimente pentru carnea de miel si oaie

Merisorul – antioxidantul natural de care ai nevoie
20 aprilie 2021
Pofta de dulce? Alege fructe deshidratate pentru gustari sanatoase
26 aprilie 2021
Arata tot

Carnea de miel , berbec, oaie sunt carnurile cele mai pretentioase de preparat. Inca din Antichitate, carnea de miel a fost preparata intr-un mod mai special. Ierburile si plantele aromatice au fost mereu folosite pentru a prepara carne oaie sau berbec, miel. Se stie ca, au un miros special aceste carnuri, iar pentru a scoate mirosul si mai ales pentru a da fragezime carnii trebuiesc folosite anumite condimente. 

Fiecare bucatarie prepara carnea de miel in felul ei. In tarile din Orientul Mijlociu carnea de miel se prepara cu scortisoara si nucsoara, in tarile mediteraneene se prepara cu rozmarin si cimbru iar in Africa, ardeiul iute si piperul alb sunt ingredientele cheie pentru a prepara o astfel de carne.

Ce condimente folosim la carnea de miel?

Daca vrei sa prepari carne de miel, oaie sau ied trebuie sa ai in casa anumite condimente. Aromele si condimentele dau savoare aparte carnii iar preparatul tau va fi unul delicios. Pentru carnea de miel, poti folosi mixuri de condimente sau pur si simplu condimentele:

  • Ierburi aromatice: menta, rozmarin, cimbru, salvie, maghiran;
  • Condimente puternice: chimen, sofran, usturoi, nucsoara;
  • Condimente exotice: curry, piper, chili, boabe de mustar, turmeric.

Cum preparam carnea de miel?

Fie ca alegi sa prepari la gratar sau la cuptor, carnea de miel trebuie bine condimentata. Pentru fiecare mod de preparare sunt condimentele potrivite. Astfel :

Pentru a prepara friptura la gratar, carnea de miel se condimenteaza cu un amestec de rozmarin, usturoi si brandy.

Daca alegi sa prepari o mancare cu carne tocata se miel musai sa folosesti masala, ardei iute, coriandru, sare si piper.

Pentru a dat fragezime carnii se face o marinata cu suc de lamaie, ulei de masline, menta, cimbru si rozmarin, boia de ardei dulce, cativa catei de usturoi si un pahar de vin rosu.

Pulpa de miel se prepara mai greu pentru a fi frageda. Este important sa amesteci rozmarin, usturoi tocat marunt, menta , lamaie , sare si piper si sa freci pulpa de miel cu acest amestec .Carnea va fi mai frageda si aromata.

condimente miel-02

Condimentele dau aroma si savoare mancarii dintotdeauna. Unele sunt preluate de la alte popoare, alte condimente sunt romanesti dar imbinarea dintre ele dau mancarii o aroma aparte. Carnea in general trebuie bine condimentata iar tinutul la bait poate fi o conditie pentru anumite tipuri de carne. Pastrama de oaie, cotlele de oaie sau miel, carnatii de oaie au un mod special de preparare , condimente speciale si mai ales arome unice. In zilele noastre in comert se gasesc preparate si mancaruri arabesti, turcesti, asiatice, libaneze, pe care le poti prepara la tine acasa oricand. 

Carnea de miel este baza pentru mancarurile arabesti si turcesti. In traditia romaneasca, de sarbatorile pascale se consuma miel, oaie sau ied dar tu poti oricand sa iti prepari mancaruri pe baza de carne de miel daca ai in casa condimentele potrivite.

Alege un mix de condimente pentru friptura si poti avea cea mai delicioasa friptura de miel.

Recomandarea noastra de friptura de miel pentru Paste

condimente miel-03

Aveti nevoie de :

  • o pulpa de miel
  • o lamaie
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce
  • o cana vin rosu
  • cateva linguri de ulei
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura usturoi verde.

Se pregateste baitul astfel : punem vinul, uleiul, condimentele, putina sare, taiem felii lamaia si o adaugam si pe aceasta, ceapa verde tocata mai mare si le amestecam bine pana se intrepatrund aromele. Lasam carnea in acest bait peste noapte iar a doua zi bagam friptura la cuptor cu tot cu aceasta marinata, mai completam cu putina apa, acoperim tava si o lasam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore adaugam peste friprura si usturoiul verde tocat si mai lasam pentru 30 la cuptor pentru a se rumeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *