Ceaiul verde – beneficii pentru organism

Fenicul – sub ce forma il folosesti mai des: ca si condiment sau ca si leguma?
29 aprilie 2023
Ce nu stiai despre semintele de floarea soarelui?
16 mai 2023

Ceaiul verde este consumat cu precadere in Asia, fiind considerat o adevarata “licoare anti-imbatranire”; astfel ca in Okinawa a ajunge la varsta de 100 de ani este ceva absolut normal.

Ceaiul verde este consumat pentru gust, dar si pentru efectul sau de a energiza organismul, avand numeroase beneficii:

  • reduce pofta de mancare
  • are proprietati antiinflamatorii
  • este benefic pentru inima
  • reduce nivelul colesterolului
  • reduce simptomele alergiilor
  • imbunatateste aspectul / sanatatea pielii
  • reduce riscul de accident vascular cerebral
  • ajuta memoria
  • protejeaza impotriva radicalilor liberi
  • este benefic pentru sistemul osos
  • contribuie la prevenirea maladiei Alzheimer
  • protejeaza vederea si previne bolile oculare
  • imbunatateste functionarea sistemului imunitar.

In compozitia ceaiului verde se gasesc polifenoli, cafeina, alcaloizi si vitamine din complexul B, care lucreaza impreuna pentru a mentine buna functionare a organismului.

ceai verde-00

Ceai verde – valori nutritionale 

Efectele anti-imbatranire pe care acest ceai le are, se datoreaza in principal flavan-3-olilor (un tip de flavonoizi), precum si polifenolilor (mai exact, catechinelor), ce au un efect antioxidant puternic.

Epigalocatechina-3-galat (EGCG) este unul dintre compusii ceaiului verde cu rol important: prevenirea cresterii in greutate, deoarece reduce pofta de mancare si mareste rata la care corpul arde caloriile.

Bineinteles, ceaiul verde contine numerosi compusi care au rol de protectie: acidul linoleic, quercetina, cofeina, zinc, crom, mangan, fier, magneziu, cupru, clorofila, molecule de carbohidrati etc.

ceai verde-01

Tipuri de ceai verde

In intreaga lume, exista mai multe tipuri de ceai verde, cel mai cunoscut si usor de gasit fiind “sencha”. Alte soiuri de ceai verde sunt:

  • Matcha
  • Hojicha
  • Tencha
  • Genmaicha
  • Fukamushi Sencha (sau Fukamushi Ryokucha)
  • Gyokuro
  • Kabusecha

Matcha – tipul de ceai verde ce capata tot mai multa popularitate

Acest sortiment se foloseste in ceremoniile japoneze ale ceaiului, cu o traditie indelungata, insa, recent, se bucura de o crescanda popularitate datorita continutului mare de antioxidanti, gustului deosebit, precum si datorita calitatii sale.

Ceaiul verde Matcha inseamna frunze ale plantei macinate fin, care se culeg atunci cand nivelul de clorofila atinge nivelul maxim. Este, asadar, un ceai foarte concentrat.

Consumand ceai verde, vei reusi sa cresti aportul de nutrienti necesari organismului.

Cum sa prepari si sa consumi, ceaiul verde?

Prepararea unui ceai, indiferent de tip, nu ar trebui sa fie deloc complicata, insa trebuie sa tii cont de urmatoarele:

– nu lasa apa sa dea in clocot atunci cand o fierbi pentru ca astfel, unii compusi ai ceaiului ar putea fi eliminati
– lasa frunzele la infuzat timp de 1-3 minute
– poti adauga cu incredere, miere sau / si lamaie, daca preferi

De unde comanzi ceai verde?

Daca vrei sa consumi ceai verde, de calitate superioara, trebuie sa alegi corect furnizorul. Noi te asteptam cu drag in oricare dintre magazinele noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi, sau, daca iti este imposibil sa ajungi in capitala, poti plasa usor si rapid, comanda online pe orientbazar.ro.

Preturile avantajoase, calitatea garantata si gama larga si variata de produse de exceptie, te vor face sa devii client fidel, la fel ca toti ceilalti care ne apreciaza pentru corectitudine si profesionalism.

 

Te asteptam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ceaiul verde – beneficii pentru organism
Acest site foloseste cookie-uri. Continuand sa utilizati si sa navigati pe site, sunteti de acord cu utilizarea informatiilor stocate.
Citește mai mult