Ceaiul negru – elixirul sanatatii si frumusetii

Ritualuri de infrumusetare cu ingrediente naturale
8 martie 2021
7 Piperuri – Ingredientul din bucatariile lumii
15 martie 2021
Arata tot

Ceaiul negru este un ceai cu o aroma puternica si care contine cofeina mai putin decat cafeaua dar mai multa decat se gaseste in alte ceaiuri. Ceaiul plin de antioxidanti, aparut in China in urma cu 5000 de ani, este cea mai consumata bautura din lume dupa apa.

Adus prima data din China de catre britanici, la Londra, apoi transplantat in Asia de Sud-Est si crescut in Ceylon, mica insula din Sri Lanka, ceaiul negru este un ceai minunat pentru organismul uman si este considerat un adevarat elixir pentru sanatate si frumusete. 

De-a lungul timpul s-au facut cercetari pe ceaiul negru si beneficiile lui asupra organismului uman, si s-a dovedit ca acest ceai este recomandat inclusiv pentru ameliorarea unor afectiuni.

Consumat dimineata, in loc de cafea, ceaiul negru este considerat energizant natural deoarece contine cel mai mult teina si teofilina. Aceste doua substante au rolul de a accelera ritmul cardiac si de a da energie. Datorita polifenolilor, antioxidantilor , ceaiul negru protejeaza celulele sa nu se imbolnaveasca, previne anumite tipuri de cancer.

Ceaiul negru bogat in vitamine 

Ceaiul negru contine aminoacizi, potasiu, iod, fosfor, uleiuri volatile, vitaminele B1, B2, PP, K si C. Avand in compozitie teobromina, teofilina si cafeina, acest ceai are efecte revigorante asupra sistemului nervos.

Beneficiile ceaiului negru asupra organismului uman 

Unul dintre beneficiile ceaiului negru asupra organismului uman este ca are rolul de a detoxifia organimul uman eliminand celulele daunatoare. Antioxidantii si vitaminele din componenta ceaiului negru au asupra organismului uman nenumarate beneficii:

  • Imbunatateste activitatea cerebrala si o stimuleaza- cantitatea redusa de cofeina din ceaiul negru stimuleaza circulatia sangelui catre creier. Imbunatateste atentia si puterea de concentrare. 
  • Amelioreaza tulburarile sistemului digestiv-  taninii din ceaiul negru au rolul de a ameliora afectiunile gastrice si intestinale si au un efect antidiareic. De asemenea, au rolul de a reduce inflamatiile intestinale si simptomele cauzate de sindromul intestinului iritabil.
  • Ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Datorita antioxidantilor, care au rolul de a preveni oxidarea colesterolului si sangele si arterele vor fi protejate, reducand astfel riscul de afectiuni cardiace. Pentru ca este bogat in polifenoli , acest ceai va stimula si functia muschiului cardiac.
  • Impiedica aparitia cheagurilor de sange care pot bloca arterele.
  • Ajuta la intarirea sistemului imunitar- deoarece este bogat in substante nutritive active, care lupta impotriva virusilor , ceaiul negru inhiba si dezvoltarea tumorilor canceroase si creste productia de celule sanatoase din organism.
  • Regleaza greutatea corporala-datorita efectului de detoxifiere si reglarii metabolismului, acest ceai ajuta si la reglarea greutatii corporale. Consumat in mod regulat, impiedica depunerea de grasime si ajuta la curatarea organismului de ceea ce nu este benefic.
black tea-00

Ceaiul negru elixir al frumusetii

Ceaiul negru este bun si pentru a avea un par stralucitor. Se pun la fiert 6 cani de apa cu 3 plicuri de ceai , se lasa la infuzat si dupa se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Se clateste parul cu ceaiul, se lasa cateva minute sa actioneze pe parul umed si dupa se clateste parul cu apa caldura.

Ceaiul negru este un remediu bun pentru a exfolia tenul gras. Amesteca doua linguri cu ceai negru, o lingura cu miere, o lingura cu ulei de masline extravirgin. Amestecul obtinut se aplica pe fata, masand usor cu miscari circulare. Se lasa cateva minute si se clateste cu apa calda.

 Ceai negru cu lapte

Cel mai cunoscut amestec de ceai cu lapte este cu ceai negru. Aceasta combinatie dateaza din anul 1680 din Franta, unde nobilii isi serveau invitatii cu ceva total inedit, ceai cu lapte.

Britanicii au venit cu reteta perfecta de ceai negru cu lapte, la 200 ml de apa la temperatura de 100 grade Celsius se adauga un plic de ceai sau o lingurita, se lasa fix 2 minute la infuzat si se toarna exact 10 ml de lapte. Dupa aproximativ 6 minute ceaiul este gata sa fie servit.

Indienii prefera ceaiul la fel ca si preparatele, extrem de aromate, astfel ca in ceaiul negru adauga lapte si condimente puternic aromate precum scortisoara, cardamon, nucsoara sau ghimbir.

Acestia servesc acest ceai dupa masa, atat pentru aroma sa cat si pentru efectul sau digestiv.

black tea-02

Ceaiul negru este un remediu bun pentru organismul uman. Indiferent cum iti place sa il savurezi, o ceasca bauta dimineata sau la pranz face minuni pentru organismul uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *