Ce sunt leguminoasele si ce benficii au?

Cum sa ne organizam camara pentru iarna!
9 septembrie 2021
Condimente iuti: Pul Biber & Boia
20 septembrie 2021

O dieta echilibrata este o dieta bazata pe fructe, legume, carne , lactate , preparate cat mai sanatos. Fiecare grupa de alimente are rolul ei in organismul nostru, iar combinand legumele cu carnea putem obtine o masa echilibrata. 

Din categoria legumelor fac parte si leguminoasele. Leguminoasele sunt “aliatul” potrivit pentru a tine o dieta sanatoasa sau chiar pentru a slabi. Incluse in alimentatie pentru a trata diverse afectiuni, leguminoasele sunt bune de consumat deoarece sunt sarace in colesterol,grasimi, sare dar bogate in fibre, carbohidrati si proteine. 

Ce sunt leguminoasele?

Din categoria leguminoaselor fac parte : fasolea alba, rosie, fasole mung rosie, fasole neagra, linte verde, linte rosie, linte neagra, linte galbena, naut, mazare, soia , alimente pe care le puteti consuma atat in mancaruri diverse cat si in salata. Unul dintre avantajele leguminoaselor este usurinta cu care se pot prepara. In ciorbe, tocanite, preparate aperitiv ( pasta de naut), salate , leguminoasele sunt alimentele care nu trebuie sa lipseasca din casa ta.

Beneficiile leguminoaselor

Vine iarna iar leguminoasele sunt perfecte pentru a fi consumate. O supa crema de linte, o mancare de fasole, salata cu naut pot fi consumate cu carne sau fara . Leguminoasele au nenumarate benefcii:

  • Datorită gradului ridicat de fibre, consumul de leguminoase ajuta la scaderea colesterolului din organism

  • Ajuta la reglarea zaharului din sange  datorita  incarcaturii glicemice scazute.

  • Ajuta la controlul greutatii, fiind alimente recomandate in regimurile de scadere in greutate
  • Sunt bogate in vitamina B si ajuta la ameliorarea starii de anxietate, depresie si stres.
  • Ajuta la eliminarea lichidelor din organism.

  • Consumand leguminoase de 2-3 ori  pe saptamana veti avea un organism mult mai sanatos.
leguminoase-03

Cum depozitam leguminoasele?

leguminoase-02

Daca pentru legumele precum ceapa, cartofi, usturoi, varza, vinete si altele avem nevoie de ladite special de depozitare, pentru leguminoase aveți nevoie de borcane sau cutii alimentare care se inchid ermetic. Leguminoasele sunt uscate și trebuie depozitate intr-un spatiu mai racoros, la umbra si inchis bine. 

Fasolea , linte, nautul sau mazarea pot fi garnitura potrivite pentru o friptura de porc, pui sau vita. Combinand leguminoasele cu o bucata de carne preparata sanatos veti avea o masa echilibrata si organismul va primi substantele nutritive de care aveti nevoie.

Leguminoasele sunt o sursa buna de proteina daca doriti sa inlocuiti carnea deoarece au un grad ridicat. 

Alege sa mananci sanatos, foloseste leguminoasele cat mai des, depoziteaza-le coreapunzator si astfel te poti bucura mereu de preparate delicioase si foarte sanatoase.

1 Comment

  1. Ariton Zinica spune:

    De acum incolo le voi cumpara si eu de aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

gdpr-image
Acest site foloseste cookie-uri. Continuand sa utilizati si sa navigati pe site, sunteti de acord cu utilizarea informatiilor stocate.
Citește mai mult