Bulgur

Sare De Himalaya
noiembrie 19, 2020
Condimente din India
noiembrie 23, 2020

Bulgurul este un mix de cereale decorticate, sparte in bucati mari, prefierte si apoi uscate. In general se foloseste grau dur (durum).

🇹🇷Bucataria din Orientul Apropiat si Mijlociu foloseste intens bulgur, incluzandu-l in retete foarte gustoase, fiind o alternativa a orezului.
🍚🍚 Este un ingredient versatil si usor de preparat, oferind o multitudine de variante.🍚🍚

Astazi iti propunem o reteta foarte simpla dar foarte gustoasa, mai ales daca esti iubitor de mancare orientala.

Reteta bulgur cu legume

Ingrediente:

  • 150 g bulgur
  • 200 ml supa de pui/legume
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cumin macinat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper

Mod de preparare:
Incepe prin a toca marunt ceapa, iar morcovul si ardeiul cubulete. Intr-un vas incapator pune uleiul la incins, adauga ceapa, ardeiul si morcovul si caleste-le. Adauga apoi pasta de tomate, usturoiul pisat, cuminul, sarea si piperul. Pune bulgurul, amesteca si toarna supa de pui. Lasa totul sa fiarba la foc mare pentru aproximativ 15 minute sau pana cand bulgurul este inmuiat si lichidul a scazut. Lasa mancarea de bulgur cu legume sa se odihneasca pentru cateva minute si apoi poti servi cu putin patrunjel tocat deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *