Vedem in comert baze de mancaruri care contin arome de baza. Dar ce sunt aromele? Aceste arome sunt diverse condimente care au rolul de a evidentia aromele si combinatiile de arome. Aromele de baza sunt obligatoriu de avut in bucatarie.
Aromele de baza sunt principalele care dau savoare mancarii dar pe langa aromele de baza mai poti utiliza urmatoarele condimente pentru a da savoare mancarii.
Ce mancam si cum mancam s-a dovedit ca ne influenteaza viata dar cum preparam mancarea face diferenta. Sa gatim doar ca trebuie este una, sa preparam mancarea savurand aromele si gandindu-ne cat de gustoasa va fi este altceva. Mancarurile traditionale romanesti pot fi reinventate cu ajutorul aromelor si savorii data de condimente.
Nu mai este nici un secret pentru nimeni sa utilizezi condimente diverse la mancare sau prajituri. Cu cat pui mai multe condimente, cu atat va fi mancarea mai gustoasa.
De preferat este sa achizitionati condimente vrac. 100-200 de grame luate de bazar pot fi tinute in borcane de sticla. Sticla NU schimba mirosul sau gustul condimentului.
Sunt borcanele de sticla special pentru condimente care se inchid foarte bine. Aroma unui condiment poate sa se diminueze in timp daca nu este tinut intr-un recipient care sa fie inchis foarte bine.
La fel de important este sa le depozitam intr-un loc ferit de razele soarelui si la to emperatura corespunzatoare pentru a evita rancezirea. Poti opta pentru diferite modele care sa se asorteze cu bucataria ta.
Cumpara condimente vrac, pune-le in borcane de sticla si da savoare preparatelor tale. Combina aromele de baza cu condimentele si vei avea un gust aparte., lasa-ti frau liber imaginatiei si gateste dupa bunul plac!