Condimente pentru peste si fructe de mare?
29 ianuarie 2024Si mai multe seminte…pentru si mai multe beneficii!
12 februarie 2024Semintele au o serie de beneficii importante pentru organism, continand o multime de nutrienti, desi poate nu v-ati fi gandit la asta din cauza dimensiunilor atat de reduse.
Fie ca va plac semintele de chia, semintele de in, semintele de floarea soarelui, semintele de dovleac, semintele de susan etc., toate acestea pot fi adaugate cu usurinta in orice preparat, imbogatindu-i nu doar gustul, ci si aportul nutritiv, semintele fiind bogate in grasimi sanatoase, proteine, minerale, vitamine si fibre.
La Orient Bazar gasiti seminte delicioase, atent selectionate, pentru a va bucura din plin de beneficiile pe care le aduc. Accesati site-ul nostru www.orientbazar.ro sau va asteptam in locatiile noastre din Bucuresti: Piata Obor si Piata Crangasi.
Semintele pot fi consumate fara grija si de catre persoanele cu boala celiaca sau cu alergii la gluten.
Ce seminte puteti consuma?
Dupa cum mentionam, semintele sunt foarte variate, toate avand o aroma aparte si beneficii pentru organism de care trebuie sa profitati.
Semintele de chia – provin de la salvia spaniola, originara din Guatemala si Mexic. Acestea au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, fortifica sistemul imunitar, controleaza inflamatia din organism si coagularea sangelui, scad nivelul de colesterol, ajuta la functionarea optima a sistemului digestiv si in procesul de slabire coferind senzatia de satietate.
Semintele de chia pot fi adaugate in orice fel de preparat, fara a-i modifica gustul: iaurt cu fructe, batoane muesli, terci din cereale, prajituri, biscuiti, briose, clatite, smoothie etc.
Semintele de in – obtinute din planta cu acelasi nume care se cultiva in peste 50 de tari, sunt extrem de hranitoare si adauga un plus de savoare si valoare mancarurilor. Acestea au un efect excelent asupra sanatatii cardiovasculare datorita acizilor grasi omega-3, ajuta la scaderea glicemiei si contribuie la prevenirea aparitiei cancerului de san, precum si la o buna digestie si la imbunatatirea functiilor creierului.
Semintele de in pot fi consumate intregi, insa este recomandata macinarea lor pentru o mai buna asimilare si pot fi adaugate in: biscuiti, gustari sarate, salate, paine cu banane (banana bread), diverse prajituri etc.
Semintele de susan, care pot fi albe, maro, negre sau rosii – provin de la susanul indian, o planta cu forma de clopot si flori albe. Acestea au efecte antioxidante si antiinflamatorii, ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale. La scara larga, susanul se foloseste in preparatele chinezesti, atat sub forma de seminte, cat si pasta (tahini) sau ulei. Pot fi adaugate, insa, si in supe, salate, biscuiti, produse sarate de patiserie, sosuri, crusta pentru carne etc.
Semintele de floarea soarelui – planta este originara din America de Nord si introdusa in Europa in sec XV de catre spanioli. Aceste seminte pot scadea colesterolul, imbunatatesc sanatatea cardiovasculara si au un efect benefic in cazul bolilor inflamatorii, artrita reumatoida, osteoartrita. Ca si gustare sunt perfecte, insa pot fi introduse si in salate, supe, batoane muesli sau granola de casa, prajituri, terci de cereale etc.
Va asteptam la Orient Bazar pentru a descoperi gama completa de seminte si de a va bucura de beneficiile pe care consumul acestora, vi le ofera.