5 ierburi aromatice pe care trebuie sa le ai in bucatarie

Pofta de dulce? Alege fructe deshidratate pentru gustari sanatoase
26 aprilie 2021
Depozitarea condimentelor
12 mai 2021
Arata tot
Ne plac alimente si mancaruri care miros bine. Oamenii de stiinta au dovedit ca alegem sa mancam in general, doar acele preparate care miros bine, simtul olfactiv este cel care ne face sa alegem anumite preparate. Fie ca alegi ciorba, salate, tocanite, fripturi sau dulciuri, ingredientele impreuna cu condimentele au facut ca acel preparat sa fie un preparat gustos. 
Condimentele pot fi boabe , prafuri sau diverse ierburi. Uscate sau proaspete, ierburile au fost folosite inca din Antichitate pentru a da gust si savoarea mancarurilor. In zilele noastre, nu exista mancare fara ierburi iar in bucatariile internationale sunt anumite ierburi specifice utilizate in mod frectvent. Una dintre bucatariile care foloseste ierburi este bucataria indiana . Preparatele internationale contin condimente si ierburi, care le fac asa speciale.

Ce ierburi nu pot lipsi din bucataria ta

Alege sa pastrezi ierburi diverse in borcane de sticla. Fa pentru fiecare condiment in parte borcanul lui si utilizeaza acel condiment la mancare. In timp, mancarurile vor fi mai savuroase daca si combini ierburile intre ele. Ce ierburi nu trebuie sa lipseasca? Care sunt ierburile “valabile”in orice bucatarie?

Noi iti propunem 5 ierburi care nu pot lipsi din bucataria ta si care dau savoare si gust mancarii din orice bucatarie. 

  • Ierburile de Provence sunt un mix creat din plante mediteraneene: rozmarin, oregano, busuioc, cimbru, maghiran, cimbrisor si leustean. Acest mix este creat in sudul Frantei si este mixul perfect pentru a prepara mancare frantuzeasca dar si mancare mediteraneeana. Este mixul care da gust salatelor , pastelor si pizzelor.
  • Leusteanul este planta aromata care da gust si miros oricarei ciorbe. Este o planta cultivata frecvent in tara noastra si utilizata in diverse retete.  Poti avea leustean uscat in casa mereu.
  • Mararul este alta planta nelipsita din bucataria romaneasca si turceasca. Recomandat a fi utilizat atat in prepararea mancarurilor de carne cat si de legume, mararul este planta care va da un gust aparte mancarii. Impreuna cu patrunjelul, cimbrul si busuiocul, mararul nu trebuie sa lipseasca din casa.
  • Tarhon uscat este o planta speciala care da savoare ciorbelor. Fie ca il pui uscat, fie ca il bagi in otet si il adaugi in soba, tarhonul este ingredientul perfec pentru ciorba de vacuta sau de porc.
  • Frunza de telina uscata este recomandata a se folosi in ciorbe, tocanite, supe, salate, sosuri sau pentru a prepara diverse garnituri. Sunt frunze care impreuna cu frunzele de dafin dau savoare mancarurilor cu carne si sosurilor.
ierburi-01

Sunt 5 ierburi care nu pot lipsi din bucataria ta si sunt usor de folosit mai ales la salate. Vine vara iar salate pot fi foarte gustoase si aromate daca adaugati in compozitia lor ierburi aromatice. 

De-a lungul timpului, ierburile au fost folosite si pentru a tine la bait carnea de miel, oaie sau porc. Impreuna cu alte ierburi si condimente, schimba mirosul si gustul carnii oferindu-i o alta savoare. 

Alege sa mananci sanatos si cu gust. Pune in preparatele tale ierburi uscate iar mancarea va fi savuroasa si mai ales foarte gustoasa. O mancare buna emana un miros foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *